Čokoladni ČIZKEJK po receptu Lune Đogani - Torta koja se brzo sprema, a zbog ovog voća ukus je još bolji
Jednostavna priprema i mali broj sastojaka, a dobijete izuzetno ukusanu i izdašnu poslasticu.
Luna Đogani je demonstrirala koliko je dobra domaćica i kako se izveštila u kuhinji. Predstavila je svoj recept za čokoladni čizkejk.
Potrebno je:
- 3 banene
- 1 litar mleka
- 2 pakovanja mlevenog keksa
- 3 čokoladna pudinga
- šumsko voće smrznuto
- 8 kašika šećera
Kora
Tri banane ispasirati i dodati 300 grama mlevene plazme i promešati dok ne postane homogeno, zatim nastaviti i sa rukama umesiti i postaviti u kalup da bude podloga za tortu.
Čokoladni fil
Zagrejati 800 mililitara mleka i dodati u njega 8 kašika šećera. U 200 mililitara mleka zamutiti 3 kesice pudinga, a kada mleko provri sipati u njega smesu za puding i mešati dok masa ne bude gusta.
Sipati u kalup na koru koju smo napravili prethodno.
Voćni fil
Zatim pripremiti voćni fil.
Sipati šoljicu vode u šerpu i dodati par kašika šećera po ukusu, kada se sjedini sve sipati voće i kuvati dok voda ne ispari, a smesa od voća postane gušća.
Voće zatim prelijete preko čokoladnog fila kada se ohladi, a preko njega posuti par kašika mlevenog keksa, radi ukusa.