ПЕНАСТА, ЛИСНАТА ПОГАЧА: Право из бакине кухиње, стиже НАЈУКУСНИЈЕ пециво, МИРИШЕ НА ДЕТИЊСТВО (ВИДЕО)
Брзо се спрема...
Сви волимо кухињу наших бака и мама, мириси када оне кувају подсећају на детињство, срећу, безбрижност.
Пред вама је сјајан рецепт за најлепшу пенасту лиснату погачу, право из рерне једне баке.
ШКОРПИЈА ПУЦА ОД БЕСА, БИКА САБОТИРАЈУ НА ПОСЛУ: Ове хороскопске знаке данас чека ПАКАО према хороскопу
ВАГА је суптилна, а ДЕВИЦА ситничари: Мали водич како ЗАВЕСТИ хороскопске знаке
САЗНАЈТЕ ДА ЛИ ВАМ ЈЕ ЗДРАВЉЕ УГРОЖЕНО: Све што треба да урадите је да СТАНЕТЕ НА ЈЕДНУ НОГУ
Потребно вам је:
- 450 мл. млека
- 20 гр квасца
- око 800 гр брашна
- 50 мл. уља
- 1 јаје
- 1 кашичица шећера
- 1/2 кашичица соли
- маслац или маргарин омекшан
- 1 жуманце за премазивање и сусам
Припрема:
У млеко растопити квасац, додати шећер и уље, брашно, со и замесити фино глатко мекше тесто. оставити да одмара 30 мин. Издвојити 4 мање кугле око 180 гр. обликовати руком па ставити лоптице на средину подмазаног плеха.
Издвојити опет 4 али мање лоптице од првих па сваку развити величину тањира. Сваку премазати маслацом или маргарином. Ставити једну преко друге па још развити оклагијом. Поново премазати задњу и увити у ролнице са једне и друге стране једна другој у сусрет. Пресећи на пола.
Добили смо две тање ролнице које пресечемо на пола и уплетремо као кике које обавијемо лоптица у плеху. На исти начин премазати 4 развије лоптице стим што развијено тесто сечемо унакрст а сваки троугао по мало по средини а углове провучемо кроз отворе и троуглове ређамо између лопти у плеху.
Врхови иду споља а шири део у средину. У средину погаче можете ставити мали лоптицу или направити ружитцу од теста. Премазати жуманцетом и посути семенкама сусама. Укључити рерну на 200 па смањити на 180 степени Ц. Пећи погачу 45-50 мин, па је покрити крпом. Врхунска тако мекана корица јој крцка
Уколико сте нешто пропустили, можете погледати и видео у којем је све детаљно објашњено.