Посна МОСКВА ШНИТ ТОРТА - Савршенство укуса, можете је са поносом изнети пред госте за време поста
Ево како да направите ову популарну посластицу без намирница животињског порекла.
Предлажемо вам рецепт за посну москва шнит торту. Ево шта вам је потребно од састојака и како се прави.
Састојци за једну кору:
- 2 мале шољице (од 7дл) шећера
- 2 шољице киселе воде
- 1 шољица уља
- 1 кашика меда
- 1 кашичица прашка за пециво
- 2 кашике какаа
- 5 кашика млевених ораха
- 250 г брасна
Фил И:
- 1,3л сока од ананаса
- 250 г пудинга од ваниле
- 10 кашика шећера
- 2 дл сока од ананаса из конзерве
- 250 г маргарина
- 150 г прах шећера
Фил ИИ:
500 мл посне слатке павлаке
Још је потребно:
- 300 г вишања
- 1 конзерва ананаса
Све састојке за кору измешати кашиком и смесу излити у подмазан и брашном посут плех, па пећи кору на 200 степени 20 минута (плех 23x33).Na исти нацин направити јос једну кору.Кад се коре охладе пресеци их на пола да се добију укупно 4 коре.
За фил И ставити сок са шећером да проври, а пудинг размутити са соком из конзерве, па скувати фил. Кад се охлади сјединити га са претходно измућеним маргарином и прах шећером. За фил II измутити слатку павлаку.
Вишње ставити у цедиљку да се оцеде.
Прву кору попрскати са соком које су пустиле вишње, премазати фил И, поређати ананас, па премазати слатку павлаку. Ставити другу кору, попрскати је, фил И, поређати све вишње, слатка павлака, попрскана кора ИИИ, фил И, ананас, слатка павлака,кора ИВ. Целу торту премазати прво са филом И, па преко премазати остатак слатке павлаке.
Торта је доста "висока". Можете кору правити и у већем плеху npr,(38x26-po 3 коре), али их онда немојте пресецати на пола.