Три брзе ПОСНЕ ПИТЕ идеалне за предјело на НИКОЉДАНСКОЈ трпези - Различити надеви, а поступак не може бити једноставнији
Уколико славите за пар дана ово је прави избор за вас.
Данас вам представљамо три рецепта за посне пите које могу бити веома згодно предјело за Никољдан.
Ево шта вам је потребно од састојака и како се праве.
Састојци:
Кромпируша:
- 500 гр коре за питу
- 1 кг кромпира
- 6-7 свежег црног лук
Уље, соли, бибер. Коре квасити комбинацијом уља и минералне воде.
Купусара:
- 500 г коре за питу
- 1 кг кисели купус
- Уље,бибер
- Коре квасити минералном водом и уљем
Манастирска пита:
- 500 г коре за питу
- 2-3 празилук
- 2 паприке црвене
- 2 љуте папричице
- 500 г шампињона
- 300 г сојиних љуспица
- Уље, соли, бибер, оригано
Надев за питу са кромпиром.
У килограм изренданог кромпира додајте ситно исецкан празилук који сте претходно посолили са кашичицом соли и добро изгњечили да смекша. У све додајте још и уље и бибер и добро промешајте. Са овим вам је надев за кромпирушу готов.
Надев за манастирску питу
Три струка празилука ставите да се пропржи, додајте и 3 сецкане црвене паприке, пресне, додајте и ситно сецкане шампињоне 500 грама и барене сојине љуспице, 300 грама, додајте со и бибер, све сједините и још мало динстајте.
Надев за питу са купусом
Килограм купуса ставите да се пржи на уљу, а када се издинста од зачина додати само бибер и ако је по укусу још соли, мада обично није потребно, јер је кисели купус већ довољно слан.
Коре квасити минералном водом и уљем и филовати (поступак погледајте на видеу).
Све три пите пећи у загрејаној рерни на 200 степени, 25-30 минута.