Tri brze POSNE PITE idealne za predjelo na NIKOLJDANSKOJ trpezi - Različiti nadevi, a postupak ne može biti jednostavniji
Ukoliko slavite za par dana ovo je pravi izbor za vas.
Danas vam predstavljamo tri recepta za posne pite koje mogu biti veoma zgodno predjelo za Nikoljdan.
Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se prave.
Sastojci:
Krompiruša:
- 500 gr kore za pitu
- 1 kg krompira
- 6-7 svežeg crnog luk
Ulje, soli, biber. Kore kvasiti kombinacijom ulja i mineralne vode.
Kupusara:
- 500 g kore za pitu
- 1 kg kiseli kupus
- Ulje,biber
- Kore kvasiti mineralnom vodom i uljem
Manastirska pita:
- 500 g kore za pitu
- 2-3 praziluk
- 2 paprike crvene
- 2 ljute papričice
- 500 g šampinjona
- 300 g sojinih ljuspica
- Ulje, soli, biber, origano
Nadev za pitu sa krompirom.
U kilogram izrendanog krompira dodajte sitno iseckan praziluk koji ste prethodno posolili sa kašičicom soli i dobro izgnječili da smekša. U sve dodajte još i ulje i biber i dobro promešajte. Sa ovim vam je nadev za krompirušu gotov.
Nadev za manastirsku pitu
Tri struka praziluka stavite da se proprži, dodajte i 3 seckane crvene paprike, presne, dodajte i sitno seckane šampinjone 500 grama i barene sojine ljuspice, 300 grama, dodajte so i biber, sve sjedinite i još malo dinstajte.
Nadev za pitu sa kupusom
Kilogram kupusa stavite da se prži na ulju, a kada se izdinsta od začina dodati samo biber i ako je po ukusu još soli, mada obično nije potrebno, jer je kiseli kupus već dovoljno slan.
Kore kvasiti mineralnom vodom i uljem i filovati (postupak pogledajte na videu).
Sve tri pite peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 25-30 minuta.