ПОСНА ПИЦА СА ЧОКОЛАДОМ: Овакав ужитак се не заборавља, идеална посластица за вече са пријатељима
Прави италијански класик, али на необичан начин.
Иако делује необично и незамисливо, али слатка пица са чоколадом одушевила је сваког ко је пробао овај рецепт.
Све што вам је потребно од састојака за тесто је следеће: 300 г брашна, 150 мл млаке воде, 1 кесица прашка за пециво, 3 кашике уља
1 прстохват соли.
За фил вам је потребно: 100 г чоколаде, 50 г посног крема, 1 шоља биљног млека, по жељи млевених ораха.
Загрејте рерну на 250 степени. Прво умесите тесто. У чинију ставите брашно, прашак за пециво, воде и соли и руком умесите тесто. Затим га оклагијом развијте и ставите у плех.
Пеците у претходно загрејаној рерни 15 минута на 250 степени. Када је тесто готово, умотајте га у влажну крпу и пустите да одстоји пет до десет минута. За то време, растопите чоколаду у млеку (треба бити гушћи сос), онда ту чоколаду помешајте са кремом и премажите тесто.
Поспите га млевеним орасима и на крају додајте још мало чоколаде преко пице.