ПРАСЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ ИЗ РЕРНЕ идеално за новогодишњу трпезу - Буквално САМО УСОЛИТЕ и ставите да се ПЕЧЕ, уз овај ТРИК добићете САВРШЕНО МЕСО
Потребно је само да надгледате процес повремено!
Уколико нисте у могућности да напољу печете прасе за Божић или дочек нове године, јер живите у стану, а желите да га зачините по свом укусу и уз то не желите да печете цело јер вам толика количина меса није потребна, дајемо вам рецепт како да припремите прасеће печење у рерни.
Припремите прасеће месо, добро га оперите и осушите. Затим га усолите добро прво са унутрашње стране, а затим и са спољашње. Након тога га зацесите како би врелина продрла испод дебеле свињске коже.
Прасетину стављамо у хладну рерну на 250 степени пет минута, а затим смањујемо на 180 степени и печемо до 3 сата и 30 минута уз доливање воде.
Када запазите да је вода нестала долијте још и повремено преливајте печење са водицом која је испод меса. Након овога месо окрените да се пече са доње стране сат времена, а затим још једно вратите да се кожица зарумени на тихој ватри до сат времена.
Поред овог вам препоручујемо још један рецепт.
Састојци:
3,5 кг прасетине
5 кашичице соли
3 кашике сирћета
6 кашика уља
2 кашичице алеве паприке
Припрема:
Прасеће месо бирајте према томе шта волите, да ли је ваш избор бут, плећка или ребра - узмите шта год волите. Оперите месо и осушите га папирним убрусом, а затим засеците кожу у два смера да добијете шару, ромб који ће олакшати печење, а кожа ће бити хрскава.