Пуњена МРЕЖАСТА ПИТА која осваја укусом и ИЗГЛЕДОМ - Ово је најбољи рецепт за тесто са шунком, сиром и паприком
Овом савршенству не може апсолутно нико да одоли.
Потребно је:
Надев:
- 1 главица црног лука
- 1 свежа црвена паприка
- 100-150 гр шункарице
- 50 гр фета сира
- мало сувог зачина
- млевеног бибера
- 1 јаје
- уље
Кора:
- 3 лончета од 200 гр брашна
- 200 мл млека
- 100 мл воде
- 10 гр квасца
Виталнија ОД ДУПЛО МЛАЂИХ ЖЕНА - Бака (75) има РЕЦЕПТ који обара ПРИТИСАК И ШЕЋЕР за секунд, ово су САСТОЈЦИ
Бака Јела открила оригиналан рецепт за ВРУЋЕ ЛЕПИЊЕ из тигања са КАЈМАКОМ - Савршен залогај за суботњи ручак
Припрема:
Исецкати ситно лук и паприку на коцице и пропржити. Додати на коцке исечену шунку па је испржити. Затим додати суви зачин и млевени бибер, па прохладити. Додати једно беланце, а жуманце оставити да се премаже. Квасац измрвити у млакој води, па кад запени додати у ванглицу са брашном.
Додати мало соли и једну кашику уља. Обрадити рукама у мекше тесто. Оставити да одмори. Одвојити мањи део и покрити, а остатак исећи у велицину тепсије. На то сипати пржену шунку и распоредити, па додати коцке сира. Остатак теста развити тање, па исећи тракице и увити па по жељи прекрстити преко пите као у видеу. Премазати жуманцетом и посути сусамом. Пећи на 200 степени Ц око 30-40 мин Оставити да се прохлади па исећи.