Када кажемо ГРЧКА помислимо ГИРОС! Не морате да чекате годину да бисте га јели, бака Јела доноси САВРШЕН РЕЦЕПТ за ПИЛЕЋУ верзију
Одушевиће вас на који начин је успела да постави месо у карактеристичан облик ражња, ово је мини верзија
Када одемо у Грчку прва ствар коју урадимо је потрага за гиросом. И заиста, већина туриста не може да одоли овом специјалитету који може да буде и доручак и ручак и вечера, а некима сва три.
Али имамо добру вест за вас, не морате да идете у Грчку или да чекате годину дана да би јеси гирос, можете га сами направити. Бака Јела доноси савршен рецепт за грчко јело. Запањићете се када видите колико је једноставно, а преукусно.
Пилетина на гирос биће спремна за сат времена!
НЕМА НИШТА БОЉЕ ЗА ПРОБАВУ - Шљиве чисте црева, пуне су витамина и одличне за имунитет
УКУС ДЕТИЊСТВА! Класик СРПСКЕ КУХИЊЕ који одушевљава већ неколико векова, његово величанство - КОЛАЧ СА ШЉИВАМА
Потребно је:
- 3 батака и карабатака
- уље
- зачини за пилетину
- соја сос
- першунов лист
Припрема:
Батацима извадити кост. У чинију сипати уље, зачин за пилетину, готов соја сос, со и све изједначити. Уваљати месо, па оставити да упије сос док припремате кромпир.
У тепсију ставити два ољуштена кромпира пробушена стапићима за роштиљ, затим набадати пилетину и навлачити до краја, тако да се добије изглед гироса. Поступак понављати док имате месо. Можете убаци испод меса мало помфрита.
Преко врха гироса ставите фолију да не би изгорело. Пећи на 200 степени Ц око сат времена.
Сећи прохлађено. Узивајте!