КРОМПИРУША са готовим корама - Укусна као да је РАЗВИЈЕНА, свако ко је проба ће се ОДУШЕВИТИ
Овако направљена неће се разликовати од пите за коју су наше баке правиле домаће коре. Предност је што ћете је спремити брже и једноставније. Ово јело је одличан избор као хранљив оброк.
Лук и зачини овом јелу дају невероватан укус. Када је једном будете направили, постаће вам један од омиљених рецепата, које ћете стално изнова правити. Најбоље је послужити док је још топла.
Да ли је пожељно ОТВАРАТИ ПРОЗОРЕ зими? Због начина проветравања БАЦАТЕ ПАРЕ, а можда и ШТЕТИТЕ здрављу
Жути зуби НИСУ само ЕСТЕТСКИ ПРОБЛЕМ - У овим ситуацијама указују на ЛОШЕ ЗДРАВЉЕ и морају да се ВАДЕ, а 1 боја је НАЈОПАСНИЈА
Потребно је :
- 600 гр кромпира
- 1 празилук
- 30 мл уља за премазивање
- суви зачин
- мало слатке паприке
- 3 чена белог лука
- 2 јаја
- 200 мл јогурта
- 1/2 прашка за пециво
- млевени бибер 500 гр готових кора
Припрема:
Очистити кромпир и исецкати на ситне коскице. Лук исећи на резанце и сипати уље и прво пропржити лук, па додати кромпир.Затим, додати зачин и мало соли, паприку и бибер. Пржити на лаганој ватри 5 до 6 минута. Склонити са ватре. Додати једно јаје и измешати. У чинију разбити јаје, додати прашак за пециво и све добро изједначити. Додати и мало уља и промешати. Дугуљаст плех премазати уљем, ставити једну кору и покрити дно, затим мало попрскати уљем. Згужвати по две коре и ставити одозго и прелити, по мало, спремљеним преливом, Тако урадити још једном, а на трећу кору ставити 3 до 4 кашике кромира и распоредити. Тако и следећи ред, све исто док се не потроши сав прелив. Прекрити једном кором до ивице. Исећи питу на коцке, па прелити остатком надева и мало премазати уљем. По жељи посути сусамом. Пећи на 200 степени Ц, око 45 - 50 минута, да лепо порумени. Уживајте!