Рецепт за ПОСНУ РУСКУ САЛАТУ - Одушевиће вас укус, идеално предјело за предстојећа славља
Брзо и једноставно се припрема, а састојци су свима доступни.
Божићни пост је почео, а како бисте се што разноврсније хранили и могли да прилагодите посну славску трпезу, да буде што богатија, предлажемо вам одличан рецепт за посну руску салату.
Ево шта ће вам бити потребно и како се припрема.
Састојци:
- 500 г куване рибе без костију/ сом, ослиц/
- 500 г барене месавине за руску салату
- 5 комада киселих краставцица
Посни мајонез:
- 1/2 л воде
- 1 касика вегете
- 3 касике густина, 30 грама
- 1 дл уља
- 1/2 лимуна сок
- 2 касицице сенфа
Краставце ситно исецкати и сјединити са претходним састојцима. По зељи посолити. Ставити воду да се кува са вегетом. Кад прокљуца са водом се прелију 3 касике густина и врати се на ринглу да се кува док се не згусне смеса.
Ово се овако ради да се не би створиле грудвице. Кад се маса згусне склонити са рингле и мутити миксером уз додавање кап по кап уља. Додати сок од лимуна и сенф и све добро сјединити. Овим мајонезом прелити поврце, све добро сјединити и оставити у фризидеру да се добро охлади, преноси Кулинарка.