ТЕСТЕНИНА и МРШАВЉЕЊЕ - Да, могуће је! Пожељна је и у току ДИЈЕТЕ, а стручњак открива како да је једете у овом случају
Може да се конзумира и у току режима исхране.
Добро је позната чињеница да је тесто, поред слаткиша, један од главних непријатеља дијете, преноси "The Сун". Ипак, једна експерткиња каже да тестенину можемо да конзумирамо и када смо на дијети, само је важно да знамо за једно правило.
Нутриционисткиња Ема Бекет са Универзитета у Њукастлу каже да су студије показале да људи губе више килограма када њихова исхрана редовно укључује тестенину.
- Зато уместо да одустанете од шпагета, размислите о смањењу величине порција - саветује нутриционисткиња.
Она такође предлаже прелазак на тестенину од целог зрна, за коју каже да има већи садржај влакана, што има корист за здравље црева и може вам помоћи да се дуже осећате ситим.
ЛАКСАТИВ ЈЕ И ПОМАЖЕ У ВАРЕЊУ! Чај који ЛЕЧИ кожне проблеме, јача срце, помаже код гљивица и бактерија
ОВАКО ГОЈИ: Кафа подстиче ПРОБАВУ и метаболизам, али ако је ПРИПРЕМИТЕ на овај начин све ПАДА У ВОДУ
- Тестенина без глутена има нешто мање протеина од пшеничне тестенине. Дакле, упркос томе што је здравија за људе са нетолеранцијом на глутен, нема веће здравствене користи од преласка на тестенину без глутена за већину нас - објашњава она.
Тестенину је, како она каже, најбоље јести када се охлади јер се тада угљени хидрати претварају у отпоран скроб. Скроб је отпоран на варење и бољи је за ниво шећера у крви. Дакле, ваша заостала тестенина чак и ако је поново загрејете, има мање калорија него претходног дана.
Истраживачи још једном подсећају да је погрешно демонизовати угљене хидрате. Тестенина треба да се конзумира јер, када је једемо умерено, она може да буде јако добра за наше здравље.
- Количина је најважнија. Ако једете пуно воћа и поврћа, маслиновог уља и рибе мало је вероватно да понекад уживање у пасти може да допринесе гојазности - наглашавају стручњаци.