Торта "БЕЛИ АНЂЕО" оставиће вас без даха - Спој меканих и сочних корица и мирисног фила чини је савршеном
Служите је добро охлађену, а свидеће се и онима који нису велики љубитељи слаткиша.
Торта "бели анђео" има најмекшу и најсочнију текстуру коју можете да замислите. Спој меканих корица и фила који је неодољив ће вас одушевити. Служите је добро расклађену.
Ево шта вам је потребно од састојака и како се прави.
Филовање корица:
- 1 паковање корице за розен торту
- 2 кесице пудинга од ваниле
- 1 литар млека
- 200 гр беле цоколаде
- 250 гр маргарина
- 200 гр шећера у праху
- 200 гр млека у праху
- 500 гр шлага у праху
- 3 дл хладне киселе воде
- 2 дл киселе павлаке
- 5 касика шећера кристала
- 2 кашике густина
Украсавање:
- 300 гр шлага у праху
- око 2 дл хладне обичне воде
Од 1 л млека одвојити око 1 дл, па у томе размутити 2 пудинга од ваниле, 2 кашике густина и 5 кашика шећера, па кад млеко проври, смањити температуру и постепено улити размућене састојке, стално месајуци, до згушњавања. У јос топло додати 200 гр беле чоколаде, мешати да се чоколада истопи и сједини са филом. Оставити да се охлади, уз повремено мешање, да се не би ухватила корица, јер це у филу бити грудвица.
Умутити 250 гр маргарина са 200 гр шећера у праху и додавати 200 гр млека у праху. Пре мућења миксером, и шећер и млеко прво пажљиво промешати, па тек онда мутити, да се не направи `облак` од праха, сто важи за све прашкасте састојке (пудинг, шлаг и сл.). Када је добро умућено, постепено додавати охлађен фил.
Посебно умутити 500 гр шлага у праху са 3 дл хладне киселе воде и на крају додати павлаку.
Филовати цело паковање корица за розен торту: кора, фил, шлаг, кора, фил, шлаг... Торту нафиловати дан пре служења, да би се корице и фил сјединили.
Умутити 300 - 400 гр шлага са око 2 дл обицне хладне воде и премазати све видне делове торте. Количина шлага зависи колико желите да украсите торту и за коју прилику је припремате, пише Кулинарка.