УКОЛИКО СЕ НЕ СПРЕМА КАКО ТРЕБА, МОЖЕ БИТИ ВЕОМА ОПАСАН! Ово је једини начин да правилно скувате ПИРИНАЧ
27.04.2022.
11:12
Коментари (0)
Правилно кување пиринча подразумева неколико једноставних корака
Кувањем пиринча на погрешан начин можемо да угрозимо своје здравље, упозоравају научници.
Како тврде, у пиринчу се налазе велике количине арсена због индустријских токсина и пестицида.
ГОГИН ЖИВОТ ЖИВИ СВАКА ДРУГА ЖЕНА У СРБИЈИ: Исповест даме коју живот није мазио - ОВО је њена порука за све младе МАМЕ!
ГОГИН ЖИВОТ ЖИВИ СВАКА ДРУГА ЖЕНА У СРБИЈИ: Исповест даме коју живот није мазио - ОВО је њена порука за све младе МАМЕ!
ПОТОПИТЕ ВРХОВЕ ПРСТИЈУ У ХЛАДНУ ВОДУ: За само 30 секунди знаћете да ли сте ЗДРАВИ!
ПОТОПИТЕ ВРХОВЕ ПРСТИЈУ У ХЛАДНУ ВОДУ: За само 30 секунди знаћете да ли сте ЗДРАВИ!
Управо на тај начин повећава се ризик од срчаних обољења и дијабетеса типа 2 или чак рака.
Како правилно припремити пиринач?
Оставите пиринач да одстоји у води преко ноћи. Исперите га све док вода не постане бистра. Добро оцедите пиринач. Ставите га у посуду у којој се налази пет пута више воде. Оставите да прокува и смањите ватру па оставите пиринач 15-ак минута да се лагано кува.