УКУС КОЈИ СЕ ПАМТИ: Домаћи сладолед од кокоса и беле чоколаде!
Лако и једноставно се прави.
Лето је стигло и сладолед је постао свакодневна потреба свима од нас. Зато вам доносимо рецепт са сладолед од кокоса и беле чоколаде, који ће нашим летњим данима дати прави тропски укус.
Пет савета да свакодневни послови у кухињи не буду мучење - ако имате дете, ТРЕЋИ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ
Састојци који су потребни:
- 250мл воде
- 60г кокосовог брашна
- 150мл кокосовог млека
- 150г киселе павлаке
- 150г слатке павлаке
- 75г шећера
- 75г беле чоколаде
- 4 кашике кокосовог брашна
- 1/2 кашичице екстрата ваниле
ВЕШТИНА СРЕЋНИХ ЉУДИ: Научите ОВО данас и живот ће већ сутра постати лепши
Припрема:
Воду и кокосово брашно загревајте у лонцу, на лаганој ватри уз стално мешање. Додајте млеко и кувајте још 3 минута. Склоните лонац с
ватре и оставите да одстоји још 5 минута. Уз помоћ штапног миксера направите кашицу. Исцедите млеко уз помоћ цедељке. Направите чврст шлаг од слатке павлаке уз помоћ миксера.
Знамо да је вода здрава, али ево када НЕ ТРЕБА да је пијете јер заправо ШТЕТИ!
Истопите белу чоколаду на пари и оставите да се мало охлади. У засебној посуди миксером измешајте кокосово млеко, киселу павлаку, шећер и ванилу. Мутите миксером док се шећер не отопи и док се на површини не појаве мехурићи.
У смесу поступно додајте шлаг и мешајте лагано. Затим додајте отопљену чоколаду и оцеђено кокосово брашно, па све заједно добро промешајте. Добијену смесу излијте у пластичну посуду са поклопцем или је прекријте пријањајућом фолијом.
Гога Секулић затруднела у 41. години, а сада је открила ПОЛ детета? (ВИДЕО)
Ставите сладолед у замрзивач на најмање 4 сата. Пре послуживања извадите сладолед на 10 минута, како би се опустио и олакшао послуживање.