УНИШТАВА КАНДИДУ И СТРЕПТОКОКУ: Овај ЗАЧИН ће вас ОЧИСТИТИ од свих вируса и БАКТЕРИЈА! Најмоћнији!
Веома добар!
Каранфилић или клинчић је специфична зачинска врста дрвета које расте у тропским крајевима Азије. Реч је о зимзеленом дрвету које је високо 12 метара, а сушењем цветова настаје ароматични зачин.
ТРИ КИЛОГРАМА У СТАРТУ: Само једна МАЛА ПРОМЕНА ће вам помоћи да СМРШАТЕ и НАПУНИТЕ се ЕНЕРГИЈОМ!
Истраживања су показала како уље каранфилића има око 25 врло важних састојака. Најзаступљенији и најважнији је фенолни спој еугенол (76,8 посто), и бета-кариофилен (17,4 посто), алфа-хумулен (2,1 посто) и еугенол ацетат (1,2 посто).
НЕ БАЦАЈТЕ ПАРЕ НА ЛЕКОВЕ: Ово су једнако ДОБРЕ замене за бруфен и АСПИРИН!
Обилује фенолним спојевима, етеричним уљем, те је накориснији куван, а има нешто влакана и протеина. Моћ је у специфичним фенолним спојевима којих има знатно више од било којег воћа.
Стручњаци му приписују и бројне друге позитивне ефекте на организам. Његово уље се користи у антипаразитном чишћењу пробавног тракта јер убија све микроскопске врсте паразита, ефикасан је против Кандиде и других гљивица, као и бактерија, те стрептокока. Делује као антихистаминик, те помаже у растварању крвних угрушака, снижавању високог притиска и холестерола у крви. Ублажава бол, нарочито зубобољу, регулише шећер у крви, уклања мучнину и побољшава рад јетре.
Примена му је у прехрамбеној индустрији јер чува храну од трулежних процеса, те у дијететици код бројних здравствених тегоба", каже нутрициониста Оља Мартинић и додаје:
ОБАВЕЗНО ЗА ТРУДНИЦЕ: Уколико имате ове СИМПТОМЕ, значи да вам НЕДОСТАЈЕ овај витамин! Ево где га има!
"Еугенол јача имунитет и има јако противупално деловање, па је у том смислу карафилић намирница доприносу бољем здрављу. Има и антиканцерогено деловање. Код кувања је јако важно да га не раскувате, и притом је температура пуно битнија од времена кувања.
Нутрициониста Бранимир Долибашић додаје да је велика његова примена у препаратима за спољшању употребу, као етерично уље, састојак креме или уље.
- Сушене пупољке ставите у воду на 60 Целзијевих.
- Чим осетите јак мирис значи да је пустио своја есенцијална уља и да је готов.
- Оставите да се охлади и спреман је за употребу.
ТРИ КИЛОГРАМА У СТАРТУ: Само једна МАЛА ПРОМЕНА ће вам помоћи да СМРШАТЕ и НАПУНИТЕ се ЕНЕРГИЈОМ!
У стоматологији има примену захваљујући антисептичким и аналгетичким учинцима такође за спољну примену. Наиме, у појединим земљама стоматолози употребљавају његово уље за дезинфекцију зуба пре операције. Реч је о супернамирници пуној антиоксидативних и противупалних састојака, а као зачин одлично се слаже с месом или рибом те у варивима, каже он.
Стручњаци наглашавају да га због снажне ароме не треба јести пуно.
КОЖА ВАМ ПРЕБРЗО СТАРИ?! Ево шта је УЗРОК, можете то да спречите уз неколико савета!
Тајна је у умерености
- Интензивна органолептичка својства 'чувају' нас од претеривања конзумирања хране. Она количина коју додајемо у компот или чај је неколико каранфилића на 1-2 литре течности - каже нутрициониста Оља Мартинић.
- Као и друге биљне материје, каранфилић није лек. Има благо стимулаторно деловање. Треба знати његово место. Пуно више се користи у облику уља, а мање као зачин, што је штета јер може значајно да побољша укус хране. Рецимо, свежи сир зачините каранфилићем и добићете сасвим нови укус. Можете га додавати и сладоледу - закључио је Долибашић.