УЖАС: Ове НАМИРНИЦЕ једемо свакодневно, а нисмо ни свесне колико су ОТРОВНЕ!
Пазите се убица које су у вашем тањиру.
Већина нас није свесна да се у храни коју свакодневно једемо крије и опасност, нарочито ако претерамо у конзумирању.
Уз то, истраживања показују да намирнице из сопствене кухиње чешће могу да нам угрозе здравље него оброци у ресторанима.
Од заразе бактеријама до болести које могу настати ако претерамо с одређеном храном, стручњаци издвајају најопасније намирнице које у неким случајевима могу бити опасне по живот.
САВРШЕНО: Кексићи са ЧОКОЛАДОМ и БАДЕМИМА којима је тешко одолети!
КРОМПИР
Гликоалкалоиди су хемијски спојеви који се налазе у биљкама, међу којима је и кромпир. Има их у лишћу кромпира, стабљикама и клицама, као и у плоду који је дуго стајао, поготово на светлу. Ови спојеви доводе до грчења, дијареје, главобоље, па чак и до коме и смрти. Процењује се да доза од три до шест милиграма по килограму телесне масе може бити смртна.
ТУНА
Опасност од туне крије се у живи коју та риба апсорбује. Кад се нађе у телу, она може да оптерети бубреге или мозак. Саветују да труднице и деца уопште не једу туну. Иако је опасност од тровања мала, ипак не ваља претеривати с дозама, па туну не треба јести више од два пута недељно.
БАДЕМИ
Они слатки нису опасни, већ су то горки бадеми који садрже цијановодоничну киселину, па конзумирање само осам до 10 таквих бадема узрокује здравствене проблеме код одраслих, а може бити смртоносно за децу.
СЕМЕНКЕ ВОЋА
Јабуке, трешње, вишње, брескве у својим семенкама садрже опасну материју која у својој опни има цијановодоничну киселину. Сам назив који подсећа на цијанид указује на то да се са овим семенкама не треба шалити.
ЦРНА ЛИСТА НАМИРНИЦА: Ова храна је највећи НЕПРИЈАТЕЉ ваше фигуре
ПАРАДАЈЗ
Није проблем у плоду, већ у лишћу парадајза које садржи токсичне алкалоиде. Такође, опасан је и зелен парадајз, који још није зрео, ако се једе сиров.
МЕД
Ова врло здрава намирница има једну велику ману. Наиме, како се не би губили хранљиви састојци, мед не пролази процес пастеризације, па онај сиров може садржати опасан грејанотоксин. Због тога мед треба узимати код проверених произвођача.