ЗА ЛЕПОТУ И ЗДРАВЉЕ: Због ова три разлога треба да једете лубеницу што чешће
Једите је сваки дан.
Ликопен, цитрулин и арганин - драгоцени састојци лубенице прави су природни лек!
ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ ЗАШТО СЕ ЖЕЛЕ ДАЈЕ БОЛЕСНИЦИМА? Истина која ће вас оставити без текста!
Недавна америчка студија показала је да би висок садржај ликопена у лубеници могао да смањи ризик од срчаних обољења. 100 г лубенице садржи 4532 мцг ликопена док се у истој количини куваног парадајза налази 3041 мцг овог антиоксиданса.
ДВЕ КАШИКЕ ДНЕВНО И ЗБОГОМ САЛУ НА СТОМАКУ: Ово пиће сагорева масноћу која се тешко скида ОДМАХ
На кардиоваскуларно здравље исто тако повољно утичу и две аминокиселине које се налазе у лубеници - цитрулин и аргинин. Ове аминокиселине побољшавају циркулацију, снижавају ниво холестерола у крви и спречавају таложење плака у артеријама. Једно истраживање је такође показало да лубеница помаже у превенцији хипертензије код гојазних људи.
ОПРЕЗ!! Од ОВЕ креме за сунчање ћете добити рак коже - НИКАКО је не смете користити
Лубеница представља одличан извор бета-каротена који се у телу претвара у витамин А и који је важан за здравље коже и косе. Витамин А је неопходан за производњу себума који кожу и косу штити од дехидратације. Лубеница исто тако садржи витамин Ц који има важну улогу у производњи колагена. Стварање колагена подстичу и активни састојци у производима од соје, махунаркама и зеленом лиснатом поврћу. Лубеница иначе доприноси хидратацији читавог организма што резултује и лепшим изгледом коже и косе.