NAJLEPŠI POSNI KOLAČ KOJI STE PROBALI: Sočna, čokoladna poslastica sa džemom i cimetom! (RECEPT)
30.06.2021.
12:57
Komentari (0)
Obradujte svoje ukućane!
Ukoliko želite da ukućane obradujete pravim receptom iz bakine kuhinje koji će biti divna užina i poslastica za pamćenje, danas imamo recept za vas.
ZUBARKA OBJASNILA: Ovako se NE PERU ZUBI, evo kako da to uradite ispravno i uz to OČISTITE JEZIK
ZUBARKA OBJASNILA: Ovako se NE PERU ZUBI, evo kako da to uradite ispravno i uz to OČISTITE JEZIK
KUĆNI LEKAR: Na osnovu mesta bola u stomaku otkrijte šta je u pitanju
KUĆNI LEKAR: Na osnovu mesta bola u stomaku otkrijte šta je u pitanju
Genijalni TRIKOVI kako da RAZGAZITE novu obuću: Uz ovih 6 SAVETA oslobodite se bola, a žuljevi se neće pojaviti!
Genijalni TRIKOVI kako da RAZGAZITE novu obuću: Uz ovih 6 SAVETA oslobodite se bola, a žuljevi se neće pojaviti!
Potrebno je za testo:
- šolje od 200 gr.
- 1 šolja vode
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- 1 cimeta
- 1 vanilin šećer
- 50 ml ulja masliunovog
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika kakaa
- naribano morsko orače
- 100 gr šećera
- 100 gr čokolade
- 7-8 kašika džema kajsija
Za nadev:
- 6 kašika džema
- 100 gr čokolade
Za preliv:
- 100 gr čokolade
- 1 kašika mleka
- 2 kašike ulja
Priprema:
U činiju sipati vodu i dodati navedene sastojke i izmešati žicom da se izjednačit. Pleh obložiti pek papirom i sipati pola tersta. peći 10 min na 200 stepeni da se malo uhvati korica.
Izmešati 8 kašika džema i 100gr čokolade i to rastopiti i izjednačiti. Izvaditi iz rerne i preliti sa smesom čokolade i džema.
Odozgo sipati ostatak testa i vratiti u rernu i peći još 30 min da se lepo ispeče. Rastopiti čokoladu i preliti.
Potpuno ohladjen seći. Ja nisam mogla da čekam ali je i ovako topao preukusan. Uživajte...