НАЈЛЕПШИ ПОСНИ КОЛАЧ КОЈИ СТЕ ПРОБАЛИ: Сочна, чоколадна посластица са џемом и циметом! (РЕЦЕПТ)
30.06.2021.
12:57
Коментари (0)
Обрадујте своје укућане!
Уколико желите да укућане обрадујете правим рецептом из бакине кухиње који ће бити дивна ужина и посластица за памћење, данас имамо рецепт за вас.
ЗУБАРКА ОБЈАСНИЛА: Овако се НЕ ПЕРУ ЗУБИ, ево како да то урадите исправно и уз то ОЧИСТИТЕ ЈЕЗИК
ЗУБАРКА ОБЈАСНИЛА: Овако се НЕ ПЕРУ ЗУБИ, ево како да то урадите исправно и уз то ОЧИСТИТЕ ЈЕЗИК
КУЋНИ ЛЕКАР: На основу места бола у стомаку откријте шта је у питању
КУЋНИ ЛЕКАР: На основу места бола у стомаку откријте шта је у питању
Генијални ТРИКОВИ како да РАЗГАЗИТЕ нову обућу: Уз ових 6 САВЕТА ослободите се бола, а жуљеви се неће појавити!
Генијални ТРИКОВИ како да РАЗГАЗИТЕ нову обућу: Уз ових 6 САВЕТА ослободите се бола, а жуљеви се неће појавити!
Потребно је за тесто:
- шоље од 200 гр.
- 1 шоља воде
- 1 шоља брашна
- 1 шоља гриза
- 1 цимета
- 1 ванилин шећер
- 50 мл уља маслиуновог
- 1 прашак за пециво
- 1 кашика какаа
- нарибано морско ораче
- 100 гр шећера
- 100 гр чоколаде
- 7-8 кашика џема кајсија
За надев:
- 6 кашика џема
- 100 гр чоколаде
За прелив:
- 100 гр чоколаде
- 1 кашика млека
- 2 кашике уља
Припрема:
У чинију сипати воду и додати наведене састојке и измешати жицом да се изједначит. Плех обложити пек папиром и сипати пола терста. пећи 10 мин на 200 степени да се мало ухвати корица.
Измешати 8 кашика џема и 100гр чоколаде и то растопити и изједначити. Извадити из рерне и прелити са смесом чоколаде и џема.
Одозго сипати остатак теста и вратити у рерну и пећи још 30 мин да се лепо испече. Растопити чоколаду и прелити.
Потпуно охлађен сећи. Ја нисам могла да чекам али је и овако топао преукусан. Уживајте...