Ovo je recept za OMILJENU DEČIJU HRANU - Vrlo lako je možete pripremiti kod kuće i IZNENADITI MALIŠANE
24.01.2021.
15:41
Komentari (0)
Kao oni iz MekDonaldsa.
Kuvar Niko, na svom YouTube kanalu podelio je recept za pileće medaljone, poznatije kao "nuggetsi" u kojima možete uživati sa svojim mališanima tokom vikenda. Priprema je zaista jednostavna i brza, samo sledite ova uputstva.
Sastojci:
- 230ml vode
- Dva jajeja
- Dve kašice senfa
- Jedna kašičia belog luka u prahu,
- biber
- so
- 65 g kukuruznog brašna
- 125 g belog, glatkog brašna
- Paket pilećih prsa - bez kože i kosti
Nije sve tako crno: Evo koje DOBRE STVARI nam je 2020. donela!
Nije sve tako crno: Evo koje DOBRE STVARI nam je 2020. donela!
Ako u WC ŠOLJU UBACIŠ JEDAN ČEN BELOG LUKA iznenadićeš se šta se dogoditi kad ujutru uđeš u kupatilo
Ako u WC ŠOLJU UBACIŠ JEDAN ČEN BELOG LUKA iznenadićeš se šta se dogoditi kad ujutru uđeš u kupatilo
Nikada nemojte partneru PRETITI RAZVODOM - Nećete ništa postići, evo zašto
Nikada nemojte partneru PRETITI RAZVODOM - Nećete ništa postići, evo zašto
Priprema: Prvo uzmite pileća prsa i ubacite ih u blender sa jednom kašičicom soli i jednim jajem, prenosi The Sun.
- Blendajte piletinu dok ne dobijete nešto između paste i mlevenog mesa - savetuje Niko. U jednu posudu stavite kukuruzno brašno, a od mlevene piletine oblikujte medaljone - to ćete najbolje napraviti rukama koje ste prethodno lagano namočili pod vodom. Svaki medaljon uvaljajte u kukuruzno brašno, otresite višak i položite na papir za pečenje. Sada je vreme da napravite smesu za paniranje. U velikoj posudi pomešajte obično brašno, jaje, senf, beli luk, luk, biber i so i još malo kukuruznog brašna. Dobro pomešajte dok ne dobijete smesu fine teksture - niti preretka, niti pregusta. Uvaljajte svaki medaljon u smesu i stavite ih u zamrzivač na jedan sat. Za prženje koristi kanola ulje, ali kaže da možete koristiti koje god imate kod kuće. - Ubacite medaljone u zagrejano ulje i pržite pet minuta. Izvadite ih van, ocedite i ostavite par minuta da odstoje. Zatim ih ponovno pržite u ulju, ali ovaj put 3-4 minuta. Ocedite ih na papirnatom peškir i poslužite uz pržene krompiriće i omiljeni umak.