OMILJENA LETNJA POSLASTICA: Domaći sladoled na tri načina
Ukusno i jednostavno.
Kao što znate svaki dan je pravo vreme za sladoled. I dok smo zimi ovu poslasticu kupovali po određenoj ceni, leti je papreno plaćamo.
Iz inata smo odlučili da isprobamo nekoliko recepata za sladoled, kako bismo otkrili najbolji i pravili ga kod kuće "naveliko".
Sladoled br. 1
Potrebno: Slatka pavlaka 500 ml, 200 crne čokolade, 100 malina, 1 grčki jogurt.
Slatka pavlaka se umuti pa se u nju doda rastopljena crna čokolada i 100 g svežih malina kao i jedan grčki jogurt. Pošto ne volimo mnogo sladak sladoled, ne dodajemo šećer, ali ko voli može da doda šećer u prahu. Zaledite i uživajte!
Sladoled br 2.
Potrebno: 3 banane; 200 malina; 3 "jače" kašike meda; 1 grčki jogurt.
Sve izmešajte u blenderu, sipajte u činiju i zaledite. Pre posluživanja pospite sa plazmom u prahu ili kokosovim brašnom ili koštunavim voćem.
NAJUKUSNIJI OBROK ZA SAMO PAR MINUTA: Ovaj brzinski sendvič iz tiganja ćete obožavati (VIDEO)
Sladoled br. 3
Ovaj recept je malo kompikovaniji ali, verujte nam, isplati se da ga napravite:
Sastojci: pola litre mleka, 50 g maslaca, 100 g slatke pavlake, 5 žumanjaca, 150 g šećera u prahu, 1 kesica vanil šećera, voće po izboru (ili ono koje vam je pri ruci), instant kafa, kakako ili kapućino.
Način pravljenja: Razdvojite žumance od belanca pa u žumance dodajte vanil šećer, šećer i maslac kao i malo mleka i slatku pavlaku, pa to sve skuvajte kao puding. Ostavite da se malo ohladi pa opet mutite mikserom dok se smesa ne stegne. Zatim u polovinu smese dodajte voće po želji i u količini koju želite.
U drugu polovin udodajte rendanu ili topljenu čokoladu, a možete i instant kafu pa ćete dobiti sladoled sa kafom.
Zaledite i nakon toga se sladite.
Prijatno i ne zaboravite da javite koji od ova tri recepta je vaš omiljeni!