ОМИЉЕНА ЛЕТЊА ПОСЛАСТИЦА: Домаћи сладолед на три начина
Укусно и једноставно.
Као што знате сваки дан је право време за сладолед. И док смо зими ову посластицу куповали по одређеној цени, лети је папрено плаћамо.
Из ината смо одлучили да испробамо неколико рецепата за сладолед, како бисмо открили најбољи и правили га код куће "навелико".
Сладолед бр. 1
Потребно: Слатка павлака 500 мл, 200 црне чоколаде, 100 малина, 1 грчки јогурт.
Слатка павлака се умути па се у њу дода растопљена црна чоколада и 100 г свежих малина као и један грчки јогурт. Пошто не волимо много сладак сладолед, не додајемо шећер, али ко воли може да дода шећер у праху. Заледите и уживајте!
Сладолед бр 2.
Потребно: 3 банане; 200 малина; 3 "јаче" кашике меда; 1 грчки јогурт.
Све измешајте у блендеру, сипајте у чинију и заледите. Пре послуживања поспите са плазмом у праху или кокосовим брашном или коштунавим воћем.
НАЈУКУСНИЈИ ОБРОК ЗА САМО ПАР МИНУТА: Овај брзински сендвич из тигања ћете обожавати (ВИДЕО)
Сладолед бр. 3
Овај рецепт је мало компикованији али, верујте нам, исплати се да га направите:
Састојци: пола литре млека, 50 г маслаца, 100 г слатке павлаке, 5 жумањаца, 150 г шећера у праху, 1 кесица ванил шећера, воће по избору (или оно које вам је при руци), инстант кафа, какако или капућино.
Начин прављења: Раздвојите жуманце од беланца па у жуманце додајте ванил шећер, шећер и маслац као и мало млека и слатку павлаку, па то све скувајте као пудинг. Оставите да се мало охлади па опет мутите миксером док се смеса не стегне. Затим у половину смесе додајте воће по жељи и у количини коју желите.
У другу половин удодајте рендану или топљену чоколаду, а можете и инстант кафу па ћете добити сладолед са кафом.
Заледите и након тога се сладите.
Пријатно и не заборавите да јавите који од ова три рецепта је ваш омиљени!