PITA mekana "KAO DUŠA": Univerzalni recept za SOČNO I MEKANO pecivo!
17.10.2021.
13:25
Komentari (0)
Brzo i lako.
Slane ili slatke, pite svi obožavamo. Još kad su sočne i bogato nafilovane nema ništa lepše.
Međutim, tajna savršene domaće pite nije u korama, već u prelivu. Predstavljamo vam univerzalni recept za preliv, kojim ćete filovati svaku koru pre nego stavite nadev. Pita će na ovaj način biti mekša, sočnija i ukusnija.
KAO NA OBLACIMA: Uz JEDNU JEDINU kašičicu ovog NAPITKA ćete SPAVATI kao "bela lala"
KAO NA OBLACIMA: Uz JEDNU JEDINU kašičicu ovog NAPITKA ćete SPAVATI kao "bela lala"
ELIMINIŠU JESENJI UMOR I PODIŽU ENERGIJU: Najzdraviji ČAJEVI za ovu sezonu, izbegavajte ovu GREŠKU prilikom PRIPREME
ELIMINIŠU JESENJI UMOR I PODIŽU ENERGIJU: Najzdraviji ČAJEVI za ovu sezonu, izbegavajte ovu GREŠKU prilikom PRIPREME
OBLOGE OD KUPUSA: Najbolji lek za dojke, otok, kašalj
OBLOGE OD KUPUSA: Najbolji lek za dojke, otok, kašalj
Sastojci:
- 8 kašika brašna
- 2 šolje mleka
- 1 suvi kvasac
- 1 šolja ulja
- so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
Priprema:
Navedene sastojke za preliv pomešajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom, a zatim je filujemo na uobičajan način. Ostatak preliva koji nam ostane, sipamo preko pite i ostavimo je da pre pečenja odstoji sat i po.
Jedina mana ovog recepta je što će vam pite nestati brzinom svetlosti... Prijatno!