ПИТА мекана "КАО ДУША": Универзални рецепт за СОЧНО И МЕКАНО пециво!
17.10.2021.
13:25
Коментари (0)
Брзо и лако.
Слане или слатке, пите сви обожавамо. Још кад су сочне и богато нафиловане нема ништа лепше.
Међутим, тајна савршене домаће пите није у корама, већ у преливу. Представљамо вам универзални рецепт за прелив, којим ћете филовати сваку кору пре него ставите надев. Пита ће на овај начин бити мекша, сочнија и укуснија.
КАО НА ОБЛАЦИМА: Уз ЈЕДНУ ЈЕДИНУ кашичицу овог НАПИТКА ћете СПАВАТИ као "бела лала"
КАО НА ОБЛАЦИМА: Уз ЈЕДНУ ЈЕДИНУ кашичицу овог НАПИТКА ћете СПАВАТИ као "бела лала"
ЕЛИМИНИШУ ЈЕСЕЊИ УМОР И ПОДИЖУ ЕНЕРГИЈУ: Најздравији ЧАЈЕВИ за ову сезону, избегавајте ову ГРЕШКУ приликом ПРИПРЕМЕ
ЕЛИМИНИШУ ЈЕСЕЊИ УМОР И ПОДИЖУ ЕНЕРГИЈУ: Најздравији ЧАЈЕВИ за ову сезону, избегавајте ову ГРЕШКУ приликом ПРИПРЕМЕ
ОБЛОГЕ ОД КУПУСА: Најбољи лек за дојке, оток, кашаљ
ОБЛОГЕ ОД КУПУСА: Најбољи лек за дојке, оток, кашаљ
Састојци:
- 8 кашика брашна
- 2 шоље млека
- 1 суви квасац
- 1 шоља уља
- со или шећер (у зависности од тога коју питу правите)
Припрема:
Наведене састојке за прелив помешајте у једној чинији. Када правимо пите од готових кора, било да су слане или слатке, сваку кору премазујемо овим преливом, а затим је филујемо на уобичајан начин. Остатак прелива који нам остане, сипамо преко пите и оставимо је да пре печења одстоји сат и по.
Једина мана овог рецепта је што ће вам пите нестати брзином светлости... Пријатно!