(RECEPT) SAVRŠENA LETNJA POSLASTICA! Kolač sa ŠLJIVAMA i KARAMELOM - ukus koji ćete DUGO PAMTITI!
Postaće vam omiljeni slatkiš.
Recept za ukusan kolač sa šljivama i karamelom.
DUGO JE KRILA DA JE TRUDNA: Isplivala PRVA SLIKA najlepše voditeljke - ogroman stomak i osmeh na licu
OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SA ŠLJIVAMA KOJI SE TOPI U USTIMA! Evo kako da napravite najukusniju POSLASTICU!
VEŠTO GA KRIJEM: Naša popularna glumica progovorila o svom dečku, jedva čeka POTOMSTVO! (FOTO)
Potrebno je:
Karamel:
200 g šećera
50 g maslaca
Testo:
3 jajeta
100 g šećera
100 ml ulja
150 ml jogurta
200 g brašna
1 kesica praška za pecivo
2 kašike kakaoa
1/2 kesice mešavine začina za medeno srce
... i još:
šljive
ONA JE SRPKINJA KOJA DIKTIRA SVETSKE TRENDOVE: Modne kombinacije koje treba i TI da iskopiraš ove jeseni
CECINA ĆERKA JE UVEK SREĐENA, A SADA JE IZNENADILA SVE! Anastasiju u OVAKVOM izdanju još niste VIDELI!
Priprema
1. Za ovaj kolač pripremiti kalup sa obručem, veličine 24 cm. Dno kalupa prekriti pek papirom i, papir malo izvući, uz obod stranica.
2. Karamel: U odgovarajuću, suvu, posudu sipati šećer i staviti na, tihu, vatru, da se šećer karamelizuje. Kada se šećer otopi i dobije braonkastu boju, varjačom promešati, da bi se rastopile sve grudvice šećera. Zatim dodati, iseckani, maslac i mešati da se rastopi. Pripremljeni karamel sipati, ravnomerno, u kalup, da pokrije dno. Preko karamela poređati prepolovljene šljive, sa otvorom naviše.
3. Testo: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca staviti u, dublju, vanglicu i čvrsto umutiti, uz postepeno dodavanje šećera. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i mutiti, mikserom, dok smesa ne postane kremasta. Dodati ulje i jogurt, pa sjediniti sa jajima. Na kraju ubaciti mešavinu brašna, praška za pecivo i kakaoa. Dobro umutiti, pa dodati mešavinu začina za medeno srce. Još jedanput, sve dobro, sjediniti i sipati preko poređanih šljiva.
4. Staviti kolač u, prethodno zagrejanu, rernu da se peče, na 170 stepeni. Pečeni kolač (probati čačkalicom da li je pečen) izvaditi iz rerne i ostaviti, u kalupu, da se, malo, prohladi. Zatim ga prevrnuti na tacnu za kolače i skloniti kalup i papir.
5. Ostaviti da se kolač, potpuno, ohladi, posuti ga šećerom u prahu i poslužiti.