(РЕЦЕПТ) САВРШЕНА ЛЕТЊА ПОСЛАСТИЦА! Колач са ШЉИВАМА и КАРАМЕЛОМ - укус који ћете ДУГО ПАМТИТИ!
Постаће вам омиљени слаткиш.
Рецепт за укусан колач са шљивама и карамелом.
ДУГО ЈЕ КРИЛА ДА ЈЕ ТРУДНА: Испливала ПРВА СЛИКА најлепше водитељке - огроман стомак и осмех на лицу
ОСВЕЖАВАЈУЋИ КОЛАЧ СА ШЉИВАМА КОЈИ СЕ ТОПИ У УСТИМА! Ево како да направите најукуснију ПОСЛАСТИЦУ!
ВЕШТО ГА КРИЈЕМ: Наша популарна глумица проговорила о свом дечку, једва чека ПОТОМСТВО! (ФОТО)
Потребно је:
Карамел:
200 г шећера
50 г маслаца
Тесто:
3 јајета
100 г шећера
100 мл уља
150 мл јогурта
200 г брашна
1 кесица прашка за пециво
2 кашике какаоа
1/2 кесице мешавине зачина за медено срце
... и још:
шљиве
ОНА ЈЕ СРПКИЊА КОЈА ДИКТИРА СВЕТСКЕ ТРЕНДОВЕ: Модне комбинације које треба и ТИ да ископираш ове јесени
ЦЕЦИНА ЋЕРКА ЈЕ УВЕК СРЕЂЕНА, А САДА ЈЕ ИЗНЕНАДИЛА СВЕ! Анастасију у ОВАКВОМ издању још нисте ВИДЕЛИ!
Припрема
1. За овај колач припремити калуп са обручем, величине 24 цм. Дно калупа прекрити пек папиром и, папир мало извући, уз обод страница.
2. Карамел: У одговарајућу, суву, посуду сипати шећер и ставити на, тиху, ватру, да се шећер карамелизује. Када се шећер отопи и добије браонкасту боју, варјачом промешати, да би се растопиле све грудвице шећера. Затим додати, исецкани, маслац и мешати да се растопи. Припремљени карамел сипати, равномерно, у калуп, да покрије дно. Преко карамела поређати преполовљене шљиве, са отвором навише.
3. Тесто: Одвојити беланца од жуманаца. Беланца ставити у, дубљу, ванглицу и чврсто умутити, уз постепено додавање шећера. Затим додавати једно по једно жуманце и мутити, миксером, док смеса не постане кремаста. Додати уље и јогурт, па сјединити са јајима. На крају убацити мешавину брашна, прашка за пециво и какаоа. Добро умутити, па додати мешавину зачина за медено срце. Још једанпут, све добро, сјединити и сипати преко поређаних шљива.
4. Ставити колач у, претходно загрејану, рерну да се пече, на 170 степени. Печени колач (пробати чачкалицом да ли је печен) извадити из рерне и оставити, у калупу, да се, мало, прохлади. Затим га преврнути на тацну за колаче и склонити калуп и папир.
5. Оставити да се колач, потпуно, охлади, посути га шећером у праху и послужити.