Ručak spreman očas posla: Posne pljeskavice od tunjevine
Preukusno.
Predstavljamo vam recept za posne pljeskavice od tunjevine iz konzerve. Možete ih pripremiti u danima kada je dozvoljeno jesti ribu i koristiti ulje u pripremi hrane.
Super trik za šaranje uskršnjih jaja: Neodoljive tufnice na dva jednostavna načina!
Pravila pripreme jaja za Vaskrs: Koliko se kuvaju da ne popucaju i koliko dugo mogu da stoje
OVO TREBA DA URADITE SA STAROM ČUVARKUĆOM: Svi prave KOBNU GREŠKU i navlače ZLO i BOLEST u kuću
Predstavljamo vam recept za posne pljeskavice od tunjevine iz konzerve. Možete ih pripremiti u danima kada je dozvoljeno jesti ribu i koristiti ulje u pripremi hrane.
- Dve konzerve tunjevine u salamuri
- Dve kašike senfa
- Četiri krompira
- Dva mlada luka
- Pola limuna
- Sveži peršun
- So, biber
- Maslinovo ulje
Krompir oljuštite, isecite na kockice i obarite u slanoj vodi. Tunjevinu dobro ocedite, a mladi luk isecite na tanke kolutiće.
Obareni krompir izgnječite, tako da dobijete pire u kojem se još uvek razaznaju komadići krompira, ne mora da bude potpuno gladak. Umešajte tunjevinu, senf, luk, kašiku soka limuna i narendanu koricu. Začinite smesu solju i biberom, formirajte lopte željene veličine, i spljoštite ih tako da dobijete bucmaste pljeskavice.
Propržite ih na maslinovom ulju, a pošto su svi sastojci kuvani, potrebno je samo da dobiju zlatnu boju sa obe strane. Pažljivo ih prevrćite u tiganju, pošto je u pitanju posna smesa bez jaja i neće biti čvrsta kao inače. Servirajte uz svežu salatu.
DOMAĆI KVASAC BOLJI OD KUPOVNOG: Recept naših baka za najzdravije testo!
Jednostavno i ukusno: Hrskava pita sa sirom i prazilukom (RECEPT)
Samo se na prvi mah čini da je komplikovano: Pohovani karfiol sa belim lukom i pavlakom u rerni
Kako da izbelite jaja? Super trik da budu savršena za farbanje i ukrašavanje