Pravila pripreme jaja za Vaskrs: Koliko se kuvaju da ne popucaju i koliko dugo mogu da stoje
Saznajte sve.
Uskoro ćemo proslaviti najveći hrišćanski praznik Vaskrs, a samo dva dana pre uživaćemo u omiljenom običaju - farbanju jaja.
Savršeni obrok za tili čas: Piletina sa prelivom i belim lukom (RECEPT)
Super trik za šaranje uskršnjih jaja: Neodoljive tufnice na dva jednostavna načina!
Pored estetike, važno je da vodimo računa i o zdravlju. Kako vaskršnja jaja uglavnom dosta stoje - prvo čekajući od petka do nedelje, a zatim stoje na stolu dok se ne pojedu (bar 2-3 dana), prenosimo vam nekoliko najvažnijih saveta za kupovinu:
- Kupujte čista i neoštećena jaja;
- Prikuvanju jaja, najbolje ih je kuvati 12 minuta od trenutka vrenja;
- Ako ne farbate jaja prirodno, odnosno pomoću namirnica jakih boja, kad kupujete boje u kesicama, uzimajte one koje su označene kao prehrambene boje;
- Sirova jaja su potencijalan izvor salmonele, pa se savetuje da ih pre kuvanja i ukrašavanja operete mlakom vodom;
- Ofarbajte onoliko jaja koliko ste sigurni da će se pojesti, jer je veliki greh bacati hranu, a naročito vaskršnja jaja;
- Jaja koja su ofarbana, neoljuštena i bez oštećene ljuske, a stoje nekoliko sati na sobnoj temperaturi ili su nekoliko puta vađena iz frižidera, trebalo bi da pojedete u roku od jednog do dva dana.
DOMAĆI KVASAC BOLJI OD KUPOVNOG: Recept naših baka za najzdravije testo!
Jednostavno i ukusno: Hrskava pita sa sirom i prazilukom (RECEPT)
Samo se na prvi mah čini da je komplikovano: Pohovani karfiol sa belim lukom i pavlakom u rerni
Kako da izbelite jaja? Super trik da budu savršena za farbanje i ukrašavanje
Ručak po grčkom receptu: Piletina sa limunom i kuskusom