Правила припреме јаја за Васкрс: Колико се кувају да не попуцају и колико дуго могу да стоје
Сазнајте све.
Ускоро ћемо прославити највећи хришћански празник Васкрс, а само два дана пре уживаћемо у омиљеном обичају - фарбању јаја.
Савршени оброк за тили час: Пилетина са преливом и белим луком (РЕЦЕПТ)
Супер трик за шарање ускршњих јаја: Неодољиве туфнице на два једноставна начина!
Поред естетике, важно је да водимо рачуна и о здрављу. Како васкршња јаја углавном доста стоје - прво чекајући од петка до недеље, а затим стоје на столу док се не поједу (бар 2-3 дана), преносимо вам неколико најважнијих савета за куповину:
- Купујте чиста и неоштећена јаја;
- Прикувању јаја, најбоље их је кувати 12 минута од тренутка врења;
- Ако не фарбате јаја природно, односно помоћу намирница јаких боја, кад купујете боје у кесицама, узимајте оне које су означене као прехрамбене боје;
- Сирова јаја су потенцијалан извор салмонеле, па се саветује да их пре кувања и украшавања оперете млаком водом;
- Офарбајте онолико јаја колико сте сигурни да ће се појести, јер је велики грех бацати храну, а нарочито васкршња јаја;
- Јаја која су офарбана, неољуштена и без оштећене љуске, а стоје неколико сати на собној температури или су неколико пута вађена из фрижидера, требало би да поједете у року од једног до два дана.
ДОМАЋИ КВАСАЦ БОЉИ ОД КУПОВНОГ: Рецепт наших бака за најздравије тесто!
Једноставно и укусно: Хрскава пита са сиром и празилуком (РЕЦЕПТ)
Само се на први мах чини да је компликовано: Поховани карфиол са белим луком и павлаком у рерни
Како да избелите јаја? Супер трик да буду савршена за фарбање и украшавање
Ручак по грчком рецепту: Пилетина са лимуном и кускусом