Ручак спреман очас посла: Посне пљескавице од туњевине
Преукусно.
Представљамо вам рецепт за посне пљескавице од туњевине из конзерве. Можете их припремити у данима када је дозвољено јести рибу и користити уље у припреми хране.
Супер трик за шарање ускршњих јаја: Неодољиве туфнице на два једноставна начина!
Правила припреме јаја за Васкрс: Колико се кувају да не попуцају и колико дуго могу да стоје
ОВО ТРЕБА ДА УРАДИТЕ СА СТАРОМ ЧУВАРКУЋОМ: Сви праве КОБНУ ГРЕШКУ и навлаче ЗЛО и БОЛЕСТ у кућу
Представљамо вам рецепт за посне пљескавице од туњевине из конзерве. Можете их припремити у данима када је дозвољено јести рибу и користити уље у припреми хране.
- Две конзерве туњевине у саламури
- Две кашике сенфа
- Четири кромпира
- Два млада лука
- Пола лимуна
- Свежи першун
- Со, бибер
- Маслиново уље
Кромпир ољуштите, исеците на коцкице и обарите у сланој води. Туњевину добро оцедите, а млади лук исеците на танке колутиће.
Обарени кромпир изгњечите, тако да добијете пире у којем се још увек разазнају комадићи кромпира, не мора да буде потпуно гладак. Умешајте туњевину, сенф, лук, кашику сока лимуна и нарендану корицу. Зачините смесу сољу и бибером, формирајте лопте жељене величине, и спљоштите их тако да добијете буцмасте пљескавице.
Пропржите их на маслиновом уљу, а пошто су сви састојци кувани, потребно је само да добију златну боју са обе стране. Пажљиво их преврћите у тигању, пошто је у питању посна смеса без јаја и неће бити чврста као иначе. Сервирајте уз свежу салату.
ДОМАЋИ КВАСАЦ БОЉИ ОД КУПОВНОГ: Рецепт наших бака за најздравије тесто!
Једноставно и укусно: Хрскава пита са сиром и празилуком (РЕЦЕПТ)
Само се на први мах чини да је компликовано: Поховани карфиол са белим луком и павлаком у рерни
Како да избелите јаја? Супер трик да буду савршена за фарбање и украшавање