Starinska torta: Dobitna kombinacija čokolade i pudinga (RECEPT)
24.02.2020.
09:13
Komentari (0)
Oduševićete se!
Namirnice za ovu tortu već verovatno imate kod kuće.
Odvojite malo vremena i obradujte svoje ukućane!
SAMO MI DAJ KAFU I NEĆEMO IMATI PROBLEMA: 10 osobina kofeinskih zavisnika - otkrijte da li ste i vi među njima!![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/2014/10/16/profimedia-0136318753.jpg?itok=8_VrBSNL)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/2014/10/16/profimedia-0136318753.jpg?itok=8_VrBSNL)
SAMO MI DAJ KAFU I NEĆEMO IMATI PROBLEMA: 10 osobina kofeinskih zavisnika - otkrijte da li ste i vi među njima!
Super ideje za brz i zdrav doručak: Ove namirnice odličan su izbor za početak dana![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/10/29/profimedia-0358299244.jpg?itok=rpSLRRfY)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/10/29/profimedia-0358299244.jpg?itok=rpSLRRfY)
Super ideje za brz i zdrav doručak: Ove namirnice odličan su izbor za početak dana
Sastojci:
- 4 jajeta
- 175 g šećera
- 4 kašike hladne vode
- 100 g brašna
- 100 g gustina
- 3 kašike kakaoa
- ½ praška za pecivo
Fil:
- ½ l mleka
- 1 puding od čokolade
- 6 kašika šećera
- 200 g čokolade
- 250 g margarina
- Ostalo:
- marmelada od kajsije ili šipka
- rum
- 150 g čokolade
Priprema:
Jaja, šećer i vodu penasto umutiti. Brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo pomešati, pa lagano umešati u smesu od jaja. Pažljivo promešati i izliti u pripremljen okrugli kalup (prečnika 26 cm). Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, oko 25-30 minuta (proveriti čačkalicom da li je kora pečena). Ohlađenu koru poprečno preseći da se dobiju 3 kore.
Skuvati puding i, dok je još vruć, dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi, a kad se smesa ohladi, dodati margarin i dobro umutiti. Svaku koru poprskati rumom, premazati marmeladom i filom i ređati jednu na drugu. Celu tortu premazati rastopljenom čokoladom.
Vodič za kupovinu hleba: Obavezno obratite pažnju na ovih šest karakteristika![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2015/02/13/hleb.jpg?itok=XT3zRq7T)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2015/02/13/hleb.jpg?itok=XT3zRq7T)
Vodič za kupovinu hleba: Obavezno obratite pažnju na ovih šest karakteristika
Pravo je leglo bakterija: Evo koliko često treba menjati dasku za sečenje![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/06/10/profimedia-0164220481.jpg?itok=CSoy8J8Y)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/06/10/profimedia-0164220481.jpg?itok=CSoy8J8Y)
Pravo je leglo bakterija: Evo koliko često treba menjati dasku za sečenje
Gurmanski zalogajčići: Domaći mini burgeri (RECEPT)![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/09/28/profimedia-0090096705.jpg?itok=T-_wG29P)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/09/28/profimedia-0090096705.jpg?itok=T-_wG29P)
Gurmanski zalogajčići: Domaći mini burgeri (RECEPT)
Kuvana pšenica obavezna je u jelovniku: Evo kako da je pripremite![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/05/23/profimedia-0163590019.jpg?itok=an5ETp4-)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/05/23/profimedia-0163590019.jpg?itok=an5ETp4-)
Kuvana pšenica obavezna je u jelovniku: Evo kako da je pripremite
Adel je smršala 45 kilograma: Ovo je dijeta zahvaljujući kojoj je to uspela![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/02/11/profimedia-0478908517.jpg?itok=UGQpK9_X)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/02/11/profimedia-0478908517.jpg?itok=UGQpK9_X)
Adel je smršala 45 kilograma: Ovo je dijeta zahvaljujući kojoj je to uspela