Započnite nedelju uz ZLATNE BATAKE! Baka nam je otkrila SAVRŠEN RECEPT za POHOVANU PILETINU, evo u čemu je njena TAJNA
Više nikada nećete koristiti prezle posle ovog trika!
Vrlo zanimljiv način pohovanja dobićete ako umesto najčešće korišćenih prezli, upotrebite kornfleks. Oko bataka će se stvoriti zlatnožuta hrskava korica, a ukus će biti novi, drugačiji u odnosu na klasično pohovanje.
I MESO U ZAMRZIVAČU ima ROK TRAJANJA! Budite oprezni - čak 3 vrste se čuvaju samo MESEC DANA!
PITA SA GRIZOM I SUVIM GROŽĐEM: Baka donosi recept za domaću, SOĆNU POSLASTICU koja će ulepšati JESENJE DANE
Potrebno je:
- pileći bataci
- 2-3 jaja
- so
- začin
- 100 gr prezli
- 100 gr kornifleksa
- 100 gr brašna
- ulje
Priprema:
Karabatake očistiti od kosti, a batake malo zaseći da se bolje isprže. Posoliti, dodati malo začina, po želji bibera. Batake uvaljati u brašno, umućena jaja u koje ste izdrobili 4 čena belog luka, zatim u prezle, pa u jaja i u korniflks koji ste malo usitnili.
Pržiti poklopljeno na laganoj vatri u dubokom ulju oko 30 minuta. Povremeno ih okrenuti. Vaditi na upijajuci pek papir i stavljati i gore i dole.
Fntastični - hrskavi spolja, a unutra sočni. Uživajte!