Започните недељу уз ЗЛАТНЕ БАТАКЕ! Бака нам је открила САВРШЕН РЕЦЕПТ за ПОХОВАНУ ПИЛЕТИНУ, ево у чему је њена ТАЈНА
02.10.2023.
07:43
Коментари (0)
Више никада нећете користити презле после овог трика!
Врло занимљив начин поховања добићете ако уместо најчешће коришћених презли, употребите корнфлекс. Око батака ће се створити златножута хрскава корица, а укус ће бити нови, другачији у односу на класично поховање.
И МЕСО У ЗАМРЗИВАЧУ има РОК ТРАЈАЊА! Будите опрезни - чак 3 врсте се чувају само МЕСЕЦ ДАНА!
И МЕСО У ЗАМРЗИВАЧУ има РОК ТРАЈАЊА! Будите опрезни - чак 3 врсте се чувају само МЕСЕЦ ДАНА!
ПИТА СА ГРИЗОМ И СУВИМ ГРОЖЂЕМ: Бака доноси рецепт за домаћу, СОЋНУ ПОСЛАСТИЦУ која ће улепшати ЈЕСЕЊЕ ДАНЕ
ПИТА СА ГРИЗОМ И СУВИМ ГРОЖЂЕМ: Бака доноси рецепт за домаћу, СОЋНУ ПОСЛАСТИЦУ која ће улепшати ЈЕСЕЊЕ ДАНЕ
Потребно је:
- пилећи батаци
- 2-3 јаја
- со
- зачин
- 100 гр презли
- 100 гр корнифлекса
- 100 гр брашна
- уље
Припрема:
Карабатаке очистити од кости, а батаке мало засећи да се боље испрже. Посолити, додати мало зачина, по жељи бибера. Батаке уваљати у брашно, умућена јаја у које сте издробили 4 чена белог лука, затим у презле, па у јаја и у корнифлкс који сте мало уситнили.
Пржити поклопљено на лаганој ватри у дубоком уљу око 30 минута. Повремено их окренути. Вадити на упијајуци пек папир и стављати и горе и доле.
Фнтастични - хрскави споља, а унутра сочни. Уживајте!