USPORAVA STARENJE, ČUVA KOSTI... Kad biste znali KOLIKO je lekovit, CRVENI KUPUS biste jeli SVAKI DAN!
Mnogi će se iznenaditi...
Sigurno mnogima baš i ne pada na pamet koliko neke namirnice mogu da budu blagotvorne po naš organizam. Jedemo ih jer su ukusne ili znamo da su zdrave, ali i ne baš u kolikoj meri.
Jedna od namirnica koja je često zapostavljena u ishrani jeste i crveni kupus.
Pun mesec u NOĆI VEŠTICA DONEO je velike mogućnosti! Evo šta MORATE DANAS da URADITE za ostvarenje ŽELJA!
Poznata manekenka ZGROZILA javnost - priznala da PIJE VLASTITO MLEKO!
Započni dan kao KEJT MIDLTON! Budi NEGOVANA kao sa dvora za par stotina dinara
Crveni kupus ima četiri osnovne blagodeti po naš organizam, a to su:
- Jačanje imuniteta
- Usporavanje starenja
- Čuvanje zdravlja kostiju i očiju i
- Snižavanje holesterola i pritiska.
Kada je reč o jačanju imuniteta, ovo se postiže zahvaljujući velikoj količini vitamina C, koju sadrži crveni kupus. Poznato je da je vitamin C jedna od glavnih odbrana organizma, a kada se ukombinuje i sa antioksidantima koje crveni kupus takođe ima, znate da ste "u sigurnim rukama".
S godinama se u mozgu stvara plak (naslage proteina) koji se po mnogim istraživanjima smatra izazivačem Alchajmerove bolesti. Antocijanini iz crvenog kupusa utiču na smanjenje stvaranja ovog plaka, čime se čuvaju moždane funkcije i samim tim usporava starenje mozga.
Pošto crveni kupus obiluje vitaminom K (koji čuva gustinu kostiju) i vitaminom A (koji štiti zdravlje očiju), njegovom redovnim korišćenjem u ishrani, možete biti sigurni da će vam se zdravlje kostiju, zuba i očiju sigurno poboljšati.
Crveni kupus sadrži posebna dijetalna vlakna koja obnavljaju rad creva i učestvuju u izbacivanju štetnih materija iz organizma. Preporučuje se osobama koje boluju od hipertenzije, ali i koje su u riziku od začepljenja krvnih sudova. Naravno, snižava holesterol i normalizuje pritisak, pa je to još jedan od razloga zašto se preporučuje za svakdnevnu upotrebu.