NAJHRSKAVIJA KORICA: Napravite HLEB po bakinom receptu, BRZO i lako, kuća će ZAMIRISATI na divno pecivo (VIDEO)
Pratite instrukcije i rezultat će vas oduševiti
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za domaći hleb.
Pomaže da SMRŠAŠ, ČISTI JETRU, PODSTIČE PROBAVU: Salata od maslačka je VEOMA LEKOVITA, evo kako se PRIPREMA
Pored vežbi i HRANA JE VEOMA BITNA: Jogurt je jedna od njih, ali i ove NAMIRNICE su dobre za RAVAN STOMAK
Potrebno je:
- 400 ml vode mlake
- 20 gr svežeg kvasca
- 750 - 800 gr. brašna
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 30 ml maslinovog ulja
Priprema:
U mlaku vodu izmrviti kvasac i dodati šećer i izmešati. Ostaviti da zapeni pa dodavati ulje, brašno i so. Prvo 700 gr. brašna, a posle po malo da testo bude sredne tvrdo.
Dobro ga obraditi (oko 10 minuta) ostaviti da odmori. Istresti na dasku koju smo posuli brašnom. Obraditi rukama loptu. Okrugli pleh posuti brašnom može na dno pek papir i staviti loptu u pleh.
Poprskati mlakom vodom prskalicom, a sitom malo prosejati brašna preko testa. Oštrim nožem poseći na par mesta pa pokriti 15 minuta. Rernu uključiti na 220 stepeni pa peći oko 45-50 minuta da hleb bude lagan i dobije finu hrskavu koricu.
Ako želite da omekne poprskajte ga vrućeg malo prskalicom pa pokrite krpom. Ja ga ostavljam otkriveno jer volim hrslav. Seći kad se ohladi.
Mi nismo čekali sa jelom, ja volim onako vruć. Prelepo miriše i ima hrskavu koricu.
Ceo recept pogledajte na videu u prilogu.