DOMAĆI MAJONEZ daje poseban ukus RUSKOJ SALATI - Gotov za 5 minuta, ovaj TRIK znaju samo NAJBOLJE domaćice
Ruska salata je među najpopularnijim salatama u Srbiji.
Svaka domaćica zna da je ovo jelo neizostavno na slavama, proslavama i svakodnevnim trpezama. Sa svojom bogatom kombinacijom povrća, majoneza i raznih dodataka, ruska salata predstavlja pravi spoj ukusa i tradicije.
Recept za klasičnu rusku salatu
Sastojci:
4 krompira
3 šargarepe
200 g graška (može biti zamrznut)
4 kisele krastavčića
200 g majoneza (još lepši je ukus sa domaćim)
So i biber po ukusu
1 kašika senfa (opciono)
2 jaja (kuvana, za dekoraciju)
Priprema:
Priprema povrća: Krompir i šargarepu oljuštite i skuvajte u slanoj vodi dok ne omekšaju. Ocedite i ostavite da se ohlade, a zatim ih iseckajte na kockice.
Kombinovanje sastojaka: U velikoj posudi pomešajte krompir, šargarepu, grašak i sitno iseckane krastavčiće.
Dodavanje majoneza: Umešajte majonez, so, biber i po želji senf. Sve dobro promešajte kako bi se sastojci spojili.
Dekoracija: Na kraju, jaja možete iseći na kolutove i dekorisati salatu.
Serviranje: Ostavite salatu da se ohladi u frižideru barem sat vremena pre serviranja.
Kao tajni sastojak za savršen ukus ruske salate, mnoge domaćice navode upravo domaći majonez. Njegova priprema ume da bude pipava i zato vam donosimo najjednostavniji recept. Majonez je spreman za 5 minuta, a bitno je da sastojci budu hladni i da ulje bude u zamrzivaču minimum 20 minuta.
Sastojci:
1 jaje
200 ml ulja
1 kašičica senfa
1 kašika sirćeta
1 kašičica soli
1 kašika limunovog soka
Recept za domaći majonez koji se sprema za 5 minuta:
Pre nego što krene da pravite domaći majonez, važno je da sve sastojke prvo držite u frižideru ili zamrzivaču, čak i ulje. Ono mora da stoji u zamrzivaču minimum 20 minuta pre pripreme domaćeg majoneza.
Kada se ohladili sve sastojke, stavite ih u posudu u kojoj ćete blendirati majonez. Zatim stavite štapni mikser na dno i bez pomeranje blendajte nekih 5 sekundi. Zatim pomerajte štapni mikser gore-dole i blendirajte oko 25 sekundi.