ДОМАЋИ МАЈОНЕЗ даје посебан укус РУСКОЈ САЛАТИ - Готов за 5 минута, овај ТРИК знају само НАЈБОЉЕ домаћице
Руска салата је међу најпопуларнијим салатама у Србији.
Свака домаћица зна да је ово јело неизоставно на славама, прославама и свакодневним трпезама. Са својом богатом комбинацијом поврћа, мајонеза и разних додатака, руска салата представља прави спој укуса и традиције.
Рецепт за класичну руску салату
Састојци:
4 кромпира
3 шаргарепе
200 г грашка (може бити замрзнут)
4 киселе краставчића
200 г мајонеза (још лепши је укус са домаћим)
Со и бибер по укусу
1 кашика сенфа (опционо)
2 јаја (кувана, за декорацију)
Припрема:
Припрема поврћа: Кромпир и шаргарепу ољуштите и скувајте у сланој води док не омекшају. Оцедите и оставите да се охладе, а затим их исецкајте на коцкице.
Комбиновање састојака: У великој посуди помешајте кромпир, шаргарепу, грашак и ситно исецкане краставчиће.
Додавање мајонеза: Умешајте мајонез, со, бибер и по жељи сенф. Све добро промешајте како би се састојци спојили.
Декорација: На крају, јаја можете исећи на колутове и декорисати салату.
Сервирање: Оставите салату да се охлади у фрижидеру барем сат времена пре сервирања.
Као тајни састојак за савршен укус руске салате, многе домаћице наводе управо домаћи мајонез. Његова припрема уме да буде пипава и зато вам доносимо најједноставнији рецепт. Мајонез је спреман за 5 минута, а битно је да састојци буду хладни и да уље буде у замрзивачу минимум 20 минута.
Састојци:
1 јаје
200 мл уља
1 кашичица сенфа
1 кашика сирћета
1 кашичица соли
1 кашика лимуновог сока
Рецепт за домаћи мајонез који се спрема за 5 минута:
Пре него што крене да правите домаћи мајонез, важно је да све састојке прво држите у фрижидеру или замрзивачу, чак и уље. Оно мора да стоји у замрзивачу минимум 20 минута пре припреме домаћег мајонеза.
Када се охладили све састојке, ставите их у посуду у којој ћете блендирати мајонез. Затим ставите штапни миксер на дно и без померање блендајте неких 5 секунди. Затим померајте штапни миксер горе-доле и блендирајте око 25 секунди.