Posle ČETRDESETE NE SMETE ovo jesti ZA DORUČAK - Nutricionista savetuje, hrana koja podstiče gojenje
Nije preporučljivo da ovako započenete dan, vremenom može da izazove ozbiljne probleme sa kilažom!
Za doručak kažu da je najvažniji obrok u toku dana. Izbor je danas veoma veliki, tako da možete birati dosta namirnica sa kojima biste započeli dan. Ipak, postoje i jela koja treba izbegavati u ovom slučaju.
POPRAVITE UKUS SVAKOG JELA uz ovaj jednostavan, ali delotvoran trik: Za vaše SUPE I ČORBE ĆE TRAŽITI RECEPT posle ovoga!
Za ljude NA KOSOVU danas je VELIKI PRAZNIK - Prema starom verovanju nikako NEMOJTE RADITI OVO
- Vlakna su važna komponenta svake zdrave ishrane. Podržavaju zdravlje creva, pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi i duže nas drže sitim, a sve to doprinosi zdravom gubitku težine. Hrana koja ne sadrži mnogo vlakana loš je izbor za opšte zdravlje, posebno ako treba da skinete nekoliko kilograma - tvrdi doktor Oniks Adegbola i podseća da se posle 40. rođendana metabolizam usporava.
Prerađena, rafinisana hrana sa malo vlakana sadrži prazne kalorije koje mogu dovesti do povećanja telesne težine jer su bogate šećerom i nezdravim mastima, tvrdi stručnjak i ističe da unos hrane koja je siromašna vlaknima izaziva skokove nivoa šećera u krvi tokom dana i budi želju za nezdravom hranom.
Nutricionistkinja Alison Sizmore tvrdi da su slatke žitarice loš izbor za doručak.
- Jedenje ovih žitarica, posebno bez proteina ili vlakana, može dovesti do porasta nivoa glukoze, što dovodi do povećanja telesne težine i otpornosti na insulin tokom vremena - upozorila je Alison.
Dodaci pogubni za težinu
Ne treba zaboraviti da je velika greška ako u žitarice dodajemo šećer, orašaste plodove ili suvo voće. Po mišljenju nutricionista, ako u toku dana želimo da uzmemo oko 2000 kalorija, što je prosečna potreba aktivne osobe koja nije na dijeti, svega 200 kalorija može da bude od šećera.