DREVNI KINESKI LEK: Zovu ga "napitak besmrtnosti i eliksir života" - znate li šta je KOMBUČA? (FOTO)
Blagodeti po organizam su velike.
Kombuča je penušavi čaj koji se najviše upotrebljava u lekovite svrhe. Dobija se fermentacijom kvasca, tačnije biljke kombuča u kombinaciji sa čajevima i šećerom, a baza čajeva je zeleni seiča čaj.
Prve informacije o kombuči datiraju još pre više od 2000 godina, a potiču iz Kine, gde se taj napitak nazivao "Napitak besmrtnosti i eliksir života". Kombuča je prirodni adaptogen (medicinska biljka) koji ima širok spektar delovanja sa ciljem vraćanja organizma u savršenu ravnotežu. Sadrži: probiotike, B vitamine, vitamin C, antioksidanse, aminokiseline, minerale, enzime i važne organske kiseline - mlečnu, jabučnu, maslačnu i druge...
Ljuska jajeta je BLAGO: Kada saznate zbog čega, nećete je više nikada baciti!
Blagodeti po organizam
Jača imunološki sistem, detoksikuje (izbacuje toksine i teške metale iz tela), ima antitumorsko delovanje, reguliše metabolizam i probavu, snižava krvni pritisak, sprečava propadanje creva, pomaže kod upale zglobova, artritisa, reumatizma, vrlo je učinkovit kod dugotrajne glavobolje, migrena, pomaže kod ateroskleroze, srčanog infarkta, smetnji sa hemoroidima, pomaže kod menstrualnih grčeva, olakšava smetnje u menopauzi, smanjuje telesnu težinu ubrzavajući sagorevanje masnoća, pomaže u borbi protiv celulita, smanjuje bore, smanjuje žučne i bubrežne kamence, smanjuje šećer, holesterol i trigliceride, deluje kao prirodni antibiotik, deluje antistresno, za održavanje vitalnosti organizma; podizanje fizičke i psihičke energije, kod sportista - usporava umor jer ubrzava izlučivanje mlečne kiseline iz mišića, kod problema s kožom i kosom - može se koristiti kao oblog, kao antiseptik za rane i ogrebotine, kao tonik za lice i protiv osipa.
Zaboravi na pekare i ugljene hidrate! Evo KAKO da se hraniš ZDRAVO i na poslu!
Učinak delovanja biljke se uopšteno može uočiti nakon nekoliko nedelja pijenja napitka, jer poboljšava ošte stanje organizma. Preporučeno konzumiranje je 3 puta po 1 dcl dnevno; ujutro na prazan stomak, iza ručka i iza večere ili pre spavanja. Ukus napitka je najčešće menta.
Na početku konzumiranja čaja od kombuče mogli biste da se osećati lošije, ali je to zbog procesa detoksikacije. Zbog toga je potrebno da u početku pijete čaj u manjim količinama. U slučaju bilo kakvih nuspojava dodatno smanjite unos čaja, a nakon nestanka simptoma opet povećajte količinu.
Kod jakih nuspojava potrebna je dodatna detoksikacija organizma.