Kako skuvati pirinač, a da se zrnca ne ''zalepe'': Evo šta treba da uradite
Nije "fora" u ulju.
Skuvati pirinač tako da svako zrno bude kompaktno ali mekano, daleko je teži posao nego što se isprva čini. Najčešće se dešava da ga prekuvamo, pa dobijemo bezukusnu kašu, ili ga pak nedovoljno kuvamo, pa rizikujemo da tvrdim zrncima polomimo zube.
NAPITAK KOJI TOPI SALO: Ako pijete nar sa OVIM smanjićete STOMAK, a evo i KAKO! Iznenadićete se!
Da li ste znali da je OVA stvar, PRLJAVIJA od WC ŠOLJE? A svaki dan nam je u RUKAMA
Budite dosledni : SMANJITE OBIM STRUKA ovim fantastičnim trikovima!
Postoji jedan vrlo jednostavan trik koji znaju iskusne domaćice. Ako mislite da je tajna u dolivanju ulja u vodu u kojoj ga kuvate, prevarili ste se. Iako nije na odmet da sipate ulje u šerpu, "fora" je zapravo u količini vode.
Većina veruje da je optimalna srazmera vode i pirinča 2:1 (kako i obično piše na pakovanju), ali zapravo ova informacija je pogrešna. To je razlog zašto mnogim domaćicama pirinač bude prekuvan.
Zapravo, prava srazmera pirinča i vode iznosi 1:1, ali uz mali dodatak. Treba uračunati i da će voda ispariti tokom kuvanja, pa je tako povremeno treba dolivati.
I tu postoje neka pravila. Beli pirinač se kuva brže pa je dovoljno dodati 3/4 šoljice vode na srazmeru 1:1. Na primer, na 1 šoljicu pirinča idu 1 i 3/4 šoljice vode.
ODLIČAN DIURETIK, PODSTIČE PROBAVU: Ulje zbog kojeg će vam organizam OŽIVETI!
NISU PODOČNJACI: Ovo su OZBILJNI zdravstveni PROBLEMI koji nastaju ukoliko NE SPAVATE dovoljno!
SMRT ILI HIT ZA DIJETU: Da li smete da jedete krompir ako želite da smršate?
U odnosu na beli, integralnom pirinču je potrebno otpilike duplo više vremena da se skuva, što znači da će više vode ispariti. Tako na sreazmeru 1:1 doliva se još 1 ili 1 i 1/4 šoljica vode.