Како скувати пиринач, а да се зрнца не ''залепе'': Ево шта треба да урадите
Није "фора" у уљу.
Скувати пиринач тако да свако зрно буде компактно али мекано, далеко је тежи посао него што се испрва чини. Најчешће се дешава да га прекувамо, па добијемо безукусну кашу, или га пак недовољно кувамо, па ризикујемо да тврдим зрнцима поломимо зубе.
НАПИТАК КОЈИ ТОПИ САЛО: Ако пијете нар са ОВИМ смањићете СТОМАК, а ево и КАКО! Изненадићете се!
Да ли сте знали да је ОВА ствар, ПРЉАВИЈА од WC ШОЉЕ? А сваки дан нам је у РУКАМА
Будите доследни : СМАЊИТЕ ОБИМ СТРУКА овим фантастичним триковима!
Постоји један врло једноставан трик који знају искусне домаћице. Ако мислите да је тајна у доливању уља у воду у којој га кувате, преварили сте се. Иако није на одмет да сипате уље у шерпу, "фора" је заправо у количини воде.
Већина верује да је оптимална сразмера воде и пиринча 2:1 (како и обично пише на паковању), али заправо ова информација је погрешна. То је разлог зашто многим домаћицама пиринач буде прекуван.
Заправо, права сразмера пиринча и воде износи 1:1, али уз мали додатак. Треба урачунати и да ће вода испарити током кувања, па је тако повремено треба доливати.
И ту постоје нека правила. Бели пиринач се кува брже па је довољно додати 3/4 шољице воде на сразмеру 1:1. На пример, на 1 шољицу пиринча иду 1 и 3/4 шољице воде.
ОДЛИЧАН ДИУРЕТИК, ПОДСТИЧЕ ПРОБАВУ: Уље због којег ће вам организам ОЖИВЕТИ!
НИСУ ПОДОЧЊАЦИ: Ово су ОЗБИЉНИ здравствени ПРОБЛЕМИ који настају уколико НЕ СПАВАТЕ довољно!
СМРТ ИЛИ ХИТ ЗА ДИЈЕТУ: Да ли смете да једете кромпир ако желите да смршате?
У односу на бели, интегралном пиринчу је потребно отпилике дупло више времена да се скува, што значи да ће више воде испарити. Тако на среазмеру 1:1 долива се још 1 или 1 и 1/4 шољица воде.