JELENA I NOLE NE JEDU SLATKIŠE: Šećer je zabranjen ali uz OVU NAMIRNICU pojačavaju ENERGIJU I IMUNITET
Vrlo je korisno
Najbolji teniser na svijetu Novak Đoković toliko privlači pažnju javnosti, da ljude zanima sva dešavanja na terenu ali i mnoge stvari van terena, pa čak i to kako se hrani.
Đoković i slatkiši? Moguće je, ali oni “posebni”.
OPASNO! Srbi masovno koriste VITAMINE "NA SVOJU RUKU"! "BATUT" UPOZORAVA kada se suplementi mogu pretvoriti u OTROV
GRINJE OPASNI IZAZIVAČI ALERGIJA: Sprej od 2 SASTOJKA hitno poprskajte po dušeku, tepihu, nameštaju i zavesama (RECEPT)
Kao što je odranije poznato, Nole i njegova supruga Jelena ne jedu slatkiše sa šećerom. Za takve poslastice se uglavnom koriste organski kakao, urme i koštunjavo voće.
Kad su u pitanju slatkiši, čuvena je anegodota kad mu se, posle osvajanja turnira u Australiji 2012. godine, odjednom jela čokolada, pa je pojeo samo jednu kockicu a ostatak table ostao netaknut. Ali zato, uvek na terenu ima pri ruci urme, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dve kašičice manuka meda. Na kraju, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i semenki.
Zdravstvena korist od urmi je prvenstveno vezana za zatvor i poremećaj u radu creva, ali urme takođe pomažu kod srčanih problema, anemije, seksualne disfunkcije i kod mnogih drugih zdravstvenih problema.
Urme su bogate vitaminima, mineralima i biljnim vlaknima. Ovi ukusni plodovi sadrže biljna ulja, kalcijum, sumpor, gvođže, kalijum, mangan, bakar i magnezijum. Neki eksperti tvrde da jedna urma dnevno može značajno da doprinese u izbalansiranoj i zdravoj ishrani.
Ljudi konzumiraju urme na nekoliko načina, na primer uz mleko, jogurt ili hleb. Pasta od urmi se smatra posebno dobrom za decu i odrasle, posebno za vreme oporavka od povrede ili bolesti.
Recept za pastu od urmi
Potrebno je:
- 3 šake svežih urmi
- 2 čaše vode.
Potopite voće u vodu tokom noći. Iscedite urme od vode s tim da ostavite vodu dok ne završite sa pravljenjem paste. U blenderu usitnite natopljene urme i po potrebi dodajte par kašika vode u kojoj su se urme natapale. Ako su urme zaista sveže možete ih izblendati i odmah čim odstranite koščice uz mali dodatak vode. Ako su suvlje možete ih preliti sa vrućom vodom i ostaviti da odstoje po potrebi.
Gotovu pastu sipati u staklenu teglu i koristiti po želji i potrebi.