Obradujte DECU! Mekane i ŠUPLJIKAVE KROFNE po starom bakinom receptu - Brze i LAKE za pravljenje, a uživanje je zagarantovano
Nisu zahtevne za pravljenje!
Krofne su mnogima omiljena poslastica. Nisu zahtevne za pravljenje, ali treba nešto više vremena, jer testo treba da odstoji. Najbolje je kada su svi sastojci poput jaja budu na sobnoj temperaturi, jer će biti još ukusnije.
Nakon toga, testo se prži u ulju i obično puni marmeladom ili kremom. Međutim, punjene šlag kremom postaju još zanimljivije i uživanje u ovim neodoljivim slatkim zalogajima je zagarantovano. A naše bake su ostavljale prazne i samo pospu šećerom u prahu, i ništa manje ne oduševe ukusom.
Potrebno je:
15 gr kvasca
200 ml mleka
1 kašičica šečera
2 jaja
1 kockica maslaca
korica limuna
3 lončeta od 200 g brašna
Priprema:
Izmrviti kvasac sa malo vode i šećerom. Umutiti jaja sa žicom, dodati kvasac, maslac malo soli koricu limuna i brašno. Zamesiti glatko teso i ostaviti da malo poraste. Podeliti na kvadrate pa saviti u loptice i staviti na papir za pećenje.
Ostaviti opet da malo poraste i pržiti. U ulje spuštati krofne zajedno sa papirom pa papir vaditi posle par sekunde. Okrenuti kad porumeni Vaditi rešetkastom kašikom na papir da upije višak masnoće.
Posuti vanilom i prahom šećera.
Uživajte!
Kog jela se vi najviše sećate iz detinjstva?