IŠLERI sa orasima su najkremastiji slatkiš koji vraća u detinjstvo - Domaće KEKS SENDVIČE vole sve generacije, a priprema nikad LAKŠA
Nema ništa lepše od domaćih poslastica koje podsećaju na tople porodične trenutke i detinjstvo.
Nema ništa lepše od domaćih poslastica koje podsećaju na tople porodične trenutke i detinjstvo.
Išleri sa orasima su upravo takav slatkiš – kremasti, bogati i punog ukusa. Ovi domaći keks sendviči sa nežnim filom od oraha omiljeni su među svim generacijama i donose miris domaće kuhinje u svaki zalogaj.
Bilo da ih pravite za slavlje ili kao užinu, ovi keksići će vas oduševiti svojom jednostavnošću i savršenim spojem ukusa, a njihov kremasti fil će se topiti u ustima i ponovo vas vratiti u ona slatka, detinja vremena.
Recept za domaće išlere
Sastojci:
180g maslaca
200g brašna
100g oraha
1 žumance
100g šećera
300g čokolade
200ml slatke pavlake
2 kašike ulja
Priprema:
Zagrejati 100ml slatke pavlake( ne da prokljuca) pa spojiti sa 200g izlomljene čokolade i mešati dok se ne otopi i sjedini. Ostaviti u frižider.
Umutiti penasto maslac sa šećerom i žumancem, dodati samlevene orahe i sjediniti. Na kraju postepeno dodati brašno i umesiti glatko testo. Ostaviti u frižider na 45min.
Na pek papiru ili pobrašnjenjoj površini razvući testo na debljinu od par milimetara i modlicom vaditi krugove ( moji su prečnika 4 cm). Peći u zagrejanoj rerni na 180° oko 10tak minuta,pazeći da ne potamne. Pečene keksiće ostaviti da se ohlade a zatim 1/2 preliti otopljenom čokoladom ( 100g čokolade otopiti na pari sa 2 kašike ulja).Fil od čokolade i pavlake izmiksati mikserom, pa sjediniti sa napola umućenom slatkom pavlakom koja nam je ostala (100ml). Umutiti do kraja fil.
Na jedan keksic staviti fil pa poklopiti drugim(prelivenim čokoladom) i po želji dodatno dekorisati polovicama oraha, seckanim pistaćima ili po želji.
U frižideru išleri mogu stajati par dana bez problema, čak budu i lepši.