ИШЛЕРИ са орасима су најкремастији слаткиш који враћа у детињство - Домаће КЕКС СЕНДВИЧЕ воле све генерације, а припрема никад ЛАКША
Нема ништа лепше од домаћих посластица које подсећају на топле породичне тренутке и детињство.
Нема ништа лепше од домаћих посластица које подсећају на топле породичне тренутке и детињство.
Ишлери са орасима су управо такав слаткиш – кремасти, богати и пуног укуса. Ови домаћи кекс сендвичи са нежним филом од ораха омиљени су међу свим генерацијама и доносе мирис домаће кухиње у сваки залогај.
Било да их правите за славље или као ужину, ови кексићи ће вас одушевити својом једноставношћу и савршеним спојем укуса, а њихов кремасти фил ће се топити у устима и поново вас вратити у она слатка, детиња времена.
Рецепт за домаће ишлере
Састојци:
180г маслаца
200г брашна
100г ораха
1 жуманце
100г шећера
300г чоколаде
200мл слатке павлаке
2 кашике уља
Припрема:
Загрејати 100мл слатке павлаке( не да прокљуца) па спојити са 200г изломљене чоколаде и мешати док се не отопи и сједини. Оставити у фрижидер.
Умутити пенасто маслац са шећером и жуманцем, додати самлевене орахе и сјединити. На крају постепено додати брашно и умесити глатко тесто. Оставити у фрижидер на 45мин.
На пек папиру или побрашњењој површини развући тесто на дебљину од пар милиметара и модлицом вадити кругове ( моји су пречника 4 цм). Пећи у загрејаној рерни на 180° око 10так минута,пазећи да не потамне. Печене кексиће оставити да се охладе а затим 1/2 прелити отопљеном чоколадом ( 100г чоколаде отопити на пари са 2 кашике уља).Фил од чоколаде и павлаке измиксати миксером, па сјединити са напола умућеном слатком павлаком која нам је остала (100мл). Умутити до краја фил.
На један кексиц ставити фил па поклопити другим(преливеним чоколадом) и по жељи додатно декорисати половицама ораха, сецканим пистаћима или по жељи.
У фрижидеру ишлери могу стајати пар дана без проблема, чак буду и лепши.