Обрадујте ДЕЦУ! Мекане и ШУПЉИКАВЕ КРОФНЕ по старом бакином рецепту - Брзе и ЛАКЕ за прављење, а уживање је загарантовано
Нису захтевне за прављење!
Крофне су многима омиљена посластица. Нису захтевне за прављење, али треба нешто више времена, јер тесто треба да одстоји. Најбоље је када су сви састојци попут јаја буду на собној температури, јер ће бити још укусније.
Након тога, тесто се пржи у уљу и обично пуни мармеладом или кремом. Међутим, пуњене шлаг кремом постају још занимљивије и уживање у овим неодољивим слатким залогајима је загарантовано. А наше баке су остављале празне и само поспу шећером у праху, и ништа мање не одушеве укусом.
Потребно је:
15 гр квасца
200 мл млека
1 кашичица шечера
2 јаја
1 коцкица маслаца
корица лимуна
3 лончета од 200 г брашна
Припрема:
Измрвити квасац са мало воде и шећером. Умутити јаја са жицом, додати квасац, маслац мало соли корицу лимуна и брашно. Замесити глатко тесо и оставити да мало порасте. Поделити на квадрате па савити у лоптице и ставити на папир за пећење.
Оставити опет да мало порасте и пржити. У уље спуштати крофне заједно са папиром па папир вадити после пар секунде. Окренути кад порумени Вадити решеткастом кашиком на папир да упије вишак масноће.
Посути ванилом и прахом шећера.
Уживајте!
Ког јела се ви највише сећате из детињства?