OBRATI PAŽNJU! Ove stvari NIKAKO ne treba da radiš odmah POSLE jela
Prija, ali nije dobro.
Lepo ste jele i onda ste se zavalile u udobnu fotelju ili na trosed, ali to nikako nije dobro.
Stručnjaci kažu da su te navike loše, pa čak i opasne po zdravlje. Ovih šest stvari nikada ne bi smela da radiš nakon jela:
I UKUSNO I ZDRAVO: Jedete ga, a niste znale da ČUVA zdravlje vaših GRUDI
Pušenje
Pušenje je dovoljno loše samo po sebi, a odmah nakon jela je 10 puta lošije! Ako već ne možeš bez cigareta, trebala bi da pričekaš nekoliko sati dok ne zapališ cigaretu.
SADA JE I DOKAZANO: Alkohol je štetniji po žene, nego po muškarce!
Nikotin se veže za kiseonik koji tvom telu očajnički treba za probavu, u tom slučaju tvoje telo počinje da apsorbuje kancerogene, smatraju istraživači. Pušenje odmah nakon jela ima jednak učinak kao da popušiš 10 cigareta odjednom i znatno povećava rizik od raka creva i pluća.
U krevet posle jela
Nikad nemoj ići u krevet sa punim stomakom. Ležanje ili dremanje nakon jela omiljena je aktivnost većine ljudi. Međutim, ta navika nije baš zdrava. Kada legneš, sokovi iz želuca vraćaju se u jednjak zbog gravitacione sile. Zbog svoje kiselosti ti sokovi mogu spaliti unutrašnji sloj jednjaka, što prouzrokuje refluks kiseline.
Tuširanje
Ne žuri pod tuš nakon obroka Najbolje je čekati najmanje 30 minuta na tuširanje. Probava treba puno energije i protoka krvi u našem telu, a kad si pod toplom vodom krv teče prema površini kože, a onda pati probava.
NEZAMENLJIIV: Ovo su namirnice koje sadrže dragoceni KALCIJUM, neophodan našem organizmu
Čajevi
Nemoj piti čaj posle obroka. Oni su zdravi, ali čaj nakon obroka može ometati apsorpciju gvožđa u tvoje telo. Naime, čaj sadrži taninsku kiselinu koja se veže za gvožđe i belančevine iz hrane, pa može smanjiti apsorpciju gvožđa za 87 odsto, što može dovesti i do anemije.
ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Osobe sa OVIM poremećajem sklonije su PRELOMU kostiju
Voće i povrće posle jela, ne nikako
Jedi voće i povrće pre jela, a ne posle . Voće i povrće preporučuju nam apsolutno svi. Ali, retko ko pomene da konzumiranje voća odmah nakon jela može biti štetna.
I TU SE KRIJE: Ako želite da izbegnete ŠEĆER, obratite pažnju i na OVE namirnice
Voće se brzo vari i potrebno mu je oko 20 minuta da prođe od želuca do creva. Ako se voće jede nakon obroka, zaglavi se zajedno sa hranom i ne doputuje na vreme do creva.
Rezultat: voće počne da truli i stvara otrovne gasove koji mogu da izazovu probavne smetnje.
Nisu samo Amerika i Rusija: Čiji se sve INTERESI kriju iza KRVAVOG RATA u Siriji
Hladna voda
Izbegavaj hladnu vodu nakon obroka, a razlog je vrlo jednostavan: hladna voda ne dopušta hrani da se vari jer prouzrokuje nakupljanje hrane, dok topla voda pomaže apsorciju hranjivih sastojaka.