ОБРАТИ ПАЖЊУ! Ове ствари НИКАКО не треба да радиш одмах ПОСЛЕ јела
Прија, али није добро.
Лепо сте јеле и онда сте се завалиле у удобну фотељу или на тросед, али то никако није добро.
Стручњаци кажу да су те навике лоше, па чак и опасне по здравље. Ових шест ствари никада не би смела да радиш након јела:
И УКУСНО И ЗДРАВО: Једете га, а нисте знале да ЧУВА здравље ваших ГРУДИ
Пушење
Пушење је довољно лоше само по себи, а одмах након јела је 10 пута лошије! Ако већ не можеш без цигарета, требала би да причекаш неколико сати док не запалиш цигарету.
САДА ЈЕ И ДОКАЗАНО: Алкохол је штетнији по жене, него по мушкарце!
Никотин се веже за кисеоник који твом телу очајнички треба за пробаву, у том случају твоје тело почиње да апсорбује канцерогене, сматрају истраживачи. Пушење одмах након јела има једнак учинак као да попушиш 10 цигарета одједном и знатно повећава ризик од рака црева и плућа.
У кревет после јела
Никад немој ићи у кревет са пуним стомаком. Лежање или дремање након јела омиљена је активност већине људи. Међутим, та навика није баш здрава. Када легнеш, сокови из желуца враћају се у једњак због гравитационе силе. Због своје киселости ти сокови могу спалити унутрашњи слој једњака, што проузрокује рефлукс киселине.
Туширање
Не жури под туш након оброка Најбоље је чекати најмање 30 минута на туширање. Пробава треба пуно енергије и протока крви у нашем телу, а кад си под топлом водом крв тече према површини коже, а онда пати пробава.
НЕЗАМЕНЉИИВ: Ово су намирнице које садрже драгоцени КАЛЦИЈУМ, неопходан нашем организму
Чајеви
Немој пити чај после оброка. Они су здрави, али чај након оброка може ометати апсорпцију гвожђа у твоје тело. Наиме, чај садржи танинску киселину која се веже за гвожђе и беланчевине из хране, па може смањити апсорпцију гвожђа за 87 одсто, што може довести и до анемије.
ИСТРАЖИВАЊЕ ПОКАЗАЛО: Особе са ОВИМ поремећајем склоније су ПРЕЛОМУ костију
Воће и поврће после јела, не никако
Једи воће и поврће пре јела, а не после . Воће и поврће препоручују нам апсолутно сви. Али, ретко ко помене да конзумирање воћа одмах након јела може бити штетна.
И ТУ СЕ КРИЈЕ: Ако желите да избегнете ШЕЋЕР, обратите пажњу и на ОВЕ намирнице
Воће се брзо вари и потребно му је око 20 минута да прође од желуца до црева. Ако се воће једе након оброка, заглави се заједно са храном и не допутује на време до црева.
Резултат: воће почне да трули и ствара отровне гасове који могу да изазову пробавне сметње.
Нису само Америка и Русија: Чији се све ИНТЕРЕСИ крију иза КРВАВОГ РАТА у Сирији
Хладна вода
Избегавај хладну воду након оброка, а разлог је врло једноставан: хладна вода не допушта храни да се вари јер проузрокује накупљање хране, док топла вода помаже апсорцију храњивих састојака.