ODLIČNA IDEJA ZA UKUSAN I JEFTIN NEDELJNI RUČAK! Piletina sa blitvom i pavlakom – GOTOVO za pola sata
Puno je vitamina
Potrebno je:
- 1 par pilećeg belog mesa
- 1veća veza blitve
- malo suve seckane slanine
- mala glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 3-4 čena belog luka
- 100 gr kisele pavlake
- 100 ml jogurta
- 1 manji paradajz
- 3 jajeta
- 3 čena belog luka
- malo kačkavalja
- so, ulje, začin
TOPLI SENDVIČI IDEALNI ZA DORUČAK - Napravite ih po bakinom receptu, ovaj SASTOJAK im daje poseban ukus (VIDEO)
(VIDEO) SAVRŠENA POSLASTICA SA JABUKAMA - Napravite kolač po bakinom receptu, većinu sastojaka već imate
Priprema:
Zelje ili blitvu oprati, očistiti drškicu i obariti u malo vode. U vodu dodati 1 malu kašičicu jabukovog sirćeta. Bariti 2 min pa ocediti isprati i iseckati.
Na ulju propržiti seckanu suvu slaninu, seckan crni luk , dodati na kockice šargarepu. Meso iseći na manje sitije (komadiće) pa posebno na ulju na najjačoj temperaturi propržiti da porumeni. U luk ubaciti seckano zelje, blitvu ili spanać.
Meso posoliti dodati malo začina za piletinu , 1/2 kašičice ml. paprike i izjednaćiti. Ubaciti meso u blitvu pa posoliti ili dodati suvog začina i 3 čena seckanog belog luka. Tepsiju podmazati uljem i sve istresti.
Odozgo poređati na kocke oljušten paradajz. U činiju umutiti 3 jaja dodati pavlaku i jogurt. Sve promešati. Preliti preko mesa i protresti da jaja padnu na dno tepsije. Odozgo narendati malo kačkavalja i seckanog peršunovog lista. Peći na 200 stepeni C 30-40 min. da zarumeni. Služiti toplo.